Britney Spears može da unajmi advokata po želji: Tužiću oca, uništio mi je život

Britney Spears konačno će moći da se izbori za svoja prava: sud u Los Anđelesu dozvolio joj je da sama odabere advokata koji će je predstavljati u slučaju starateljstva.

Nju je do sada zastupao sudski imenovani advokat Sam Inghram, još od kako je stavljena pod strateljstvo pre 13 godina. Međutim, Sam je 6. jula zatražio da podnese ostavku, nakon što je to od njega zatražila pevačica, a sve pošto se podigla prašina oko zlostavljanja u starateljstvu. „Nisam zaista imala priliku da sama odaberem svog advokata. I volela bih da to mogu da učinim“, rekla je Britney na saslušanju 23. juna.

Na ročištu je Britney zatražila od sudije Brende Penny dozvolu da angažuje bivšeg saveznog tužioca Matthewa Rosengarta kao svog privatnog advokata. Sudija je odobrila njen zahtev i potvrdila Samovu ostavku. Rosengar je postao poznati advokat radeći za nekoliko holivudskih zvezda, uključujući Seana Penna i Stevena Spielberga.

Britney se u sredu telefonskim putem javila, rasplakala se i rekla da se „izuzetno plaši“ svog oca Jamie Spearsa, navodi NBC News. „Ovde sam da bih se rešila svog oca i optužila ga za zloupotrebu starateljstva“, rekla je ona, dodajući: „Ovo starateljstvo omogućilo je mom ocu da mi uništi život.“

„Moja porodica nikada nije brinula za mene … Cilj im je bio da me izlude, a ja nisam luda i to nije u redu. Izludelo me je to što se moja porodica nikada nije brinula za mene,“ objasnila je ona kroz suze.

„Želim istragu o mom ocu. Ovde sam da podignem optužnicu… Ljuta sam i idem do kraja,“ rekla je ona.

Njena majka Lynne Spears podnela je peticiju kojom je tražila da sudija dozvoli Britney da angažuje sopstvenog privatnog branioca, tvrdeći da je to „prvi korak“ u rešavanju problema pevačice sa starateljstvom.

Današnje saslušanje odnosilo se i na zahtev privatne finansijske grupa Bessemer Trust od 1. jula da se povuče sa mesta staratelja pevačicinog imetka – pozicije koju kompanija deli sa Jamiejem – jer finansijska grupa želi da „poštuje njene želje“ u vezi s prekidom njihove funkcije. Sudija je u sredu odobrila Bessemerovu ostavku.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.