15 pesama o raskidu za koje znamo kojim poznatim ličnostima su posvećene

Često se desi da nakon raskida pevači otpevaju pesme o tome kako se osećaju nakon rastanka koji je očigledno bio pretežak za njih, a da potom u intervjuima demantuju da su ti stihovi upućeni njihovim bivšim ljubavima, čija su imena poznata javnosti jer je njihova veza bila mesecima ili godinama unazad dokumentovana od strane medija.

Međutim, neki od njih se nisu libili da otvoreno kažu kome su upućene njihove pesme o raskidu, kao što je to učinio John Mayer koji je javno priznao da je njegov poslednji singl Still feel like your man upućen bivšoj devojci Katy Perry. A u nastavku poslušajte samo neke od pesama za koje znamo kome su otpevane.

Počnimo upravo sa Katy Perry, koja je, nakon razvoda, posvetila pesmu Wide awake Russellu Brandu, a on je na to imao veoma primerenu reakciju. „Ona je mlada žena koja se nosi sa raskidom, što je razumljivo. To je jako lepa pesma.“

Nekoliko nedelja nakon raskida zaruka sa Liamom Hemsworthom, Miley Cyrus je objavila pesmu Wrecking Ball čime je dokazala da najlepše stvari nastaju iz najvećih slomova. Iako su, srećom, njih dvoje nekoliko godina kasnije obnovili zaruke, mladoj pevačici je, ipak, ostala jedna od najlepših i najemotivnije otpevanih pesama u karijeri, kao i spot u kom je izravno gledajući u kameru prolila nekoliko suza, te je tako dvostruko pogodila emocije miliona ljudi širom sveta.

Iako su se nakon ove veze pomirili i venčali, u leto 2019. godine rastali su se, a Miley je o braku, odnosu i raskidu sa Liamom pevala u pesmi Sail Away.

Lična karta benda No Doubt je svakako pesma Don’t speak, a nju je Gwen Stefani posvetila kolegi iz benda, sa kojim je bila u višegodišnjoj vezi. Možemo samo da zamislimo kako je bilo Tonyju Kanalu da svira bas deonice uz stihove koje je svestan da su upućeni njemu.

Tačno 20 godina kasnije, Gwen će još jednu prelepu pesmu o raskidu posvetiti svom bivšem suprugu Gavinu Rossdaleu i numerom I used to love you staviti tačku na jednu od onih retkih holivudskih veza za koje su svi mislili da će biti večne.

Veza Justina Biebera Selene Gomez je jedna od modernih bajki koje se ne završavaju srećnim krajem, kako je to ona sama opisala u pesmi Heart wants what it wants. Međutim, to nije jedina pesma koju je Gomezova posvetila Bieberu. Ne treba zaboraviti ni Love will remember, odnosno demo snimak pesme, koja u sebi sadrži i Justinovu glasovnu poruku. Ova pesma, iako je završila na internetu, nikada nije objavljena na albumu.

Pored ovoga, Selena je albumom Rare želela da stavi tačku na poglavlje sa Bieberom. People You Know, Vulnerable, Rare… samo su neke od numera koje govore o njihovom odnosu, a pesmama Cut You Off i Lose You to Love me definitivno je završila sa njim.

Sa druge strane, Justin je, gostujući kod Ellen, priznao da ga je raskid sa Selenom nadahnuo za pesme Sorry, Mark my words What do you mean?

Ova lista bi bila nepotpuna bez pesama za koje, doduše, nikada nije javno rečeno kome su upućene, ali svima je bilo jasno da je Justin Timberlake uputio Britney Spears Cry me a river, a da je ona njemu odgovorila pesmom Everytime.

I za kraj ostavljamo kraljicu pesama o raskidima Taylor Swift, za koju mnogi šaljivo tvrde da je karijeru napravila upravo na raskidima. Pa, zaista, neki od njenih najvećih hitova su inspirisani slomljenim srcem.

We are never ever getting back together je posvećena Jakeu Gyllenhaalu.

I knew you were trouble je nadahnuta vezom sa Harryjem Stylesom.

I za sam kraj ostavljamo Johna sa početka ove priče, odnosno, Johna Mayera i njemu posvećenu pesmu Dear John.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.