10 faza tokom dopisivanja sa simpatijom

Pritisak, nervoza, igranje hladno-toplih igrica… Svi smo prošli kroz to, ali uz naš vodič neke stvari će ti postati lakše!

I faza – Prva poruka

Samo zamisli taj trenutak. Gledaš smešne klipove na Instagramu, a onda ti iskoči notifikacija na telefonu. 1 nova poruka. Pogledaš od koga je, a srce momentalno počinje da kuca brže i brže. Čim si se uverio/la da ne sanjaš odmah pokušavaš da smisliš odgovarajući odgovor, a za to nekada potrebni i sati. Ali pre nego što klikneš ‘Pošalji’, znaš da treba da se javiš nekome jako bitnom

II faza – Savetovanje sa ekipicom

Šta bismo mi radili bez naših najboljih prijatelja? Imaš savršene prijatelje i znaš da oni nikada ne bi dozvolili da se obrukaš pred simpatijom zato će deset puta proveriti da li je tvoja poruka dovoljno dobra. Nakon duge debate, konačno ste se odlučili za: ‘Hej J Šta imna?’.

III faza – Igra čekanja

Sada čekaš da ti simpatija vrati poruku, ali čini ti se da traje predugo. Prošla je čitava večnost. Dani se polako pretvaraju u mesece. Lišće je ponovo počelo da pada sa grana, pa si sada poprilično siguran/na da ćeš pre završiti srednju školu pre nego što ćeš dobiti odgovor. A onda ponovo pogledaš u telefon i ponovo pročitaš poruku koju si poslala i vidiš…

IV faza – Greška u kucanju

‘Šta imna’?! ‘Imna’?! Nije IMNA nego IMA… Ali na kraju krajeva, nije ni bitno, jer…

V faza – Opravdanja

Tvoja simpatija ti verovatno još uvek nije odgovorila jer je povredila ruku… Ili je bio/la toliko izbuđena kada je dobio/la odgovor da se onesvestio/la i povredio/la glavu. Drugo objašnjenje ne postoji, zar ne?

VI faza – Razočarenje

Konačno si se urazumio/la i shvatio/la da simpatija definitivno nije poliomila prste, niti se nije onesvestila. To je budalasto. Istina je da mu/joj se ni malo ne sviđaš. Mora da je to. Ehhh, da samo nisi napravio/la onu grešku u kucanju. Da samo nisi stavio/la smajli. Stvari bi bili potpuno drugačije. Pogledaš u telefon još jedan poslednji put, kada ono…

VII faza – Kucanje

Simpatija kuca novu poruku. Najlepše tri tačkice koje si ikada video/la u životu. Zamišljaš ga/je kako sedi na svom krevetu i kuca poruku namenjenu tebi. Još samo da saznaš šta piše u njoj.

VIII faza – Nova poruka

Nova poruka je konačno stigla! Zar postoji bolji osećaj od ovoga? Podigneš telefon, pa ga ponovo spustiš na krevet, a onda ga ponovo podigneš. Prosto ne znaš šta da radiš od sreće i uzbuđenja. Čitaš poruku iznova i iznova.

IX faza – Skrinšot

Napravio/la si skrinšot vašeg dopisivanja i momentalno šalješ ekipici. Zajedno analizirate apsolutno sve što  je simpatija napisala. Odgovor glasi: ‘Ništa novo. Kod tebe?’, što bi moglo da znači da je trenutno slobodan/a i da možete da se dopisujete, ali zašto je poruka tako kratka? Da li je to zato što baš i nije toliko zainteresovan/a za dalju konverzaciju? Mada, jeste napisao/la i ‘Kod tebe’, što znači da ga/je zanimaš. Uffff ti i tvoja ekipica nikada niste vodili ozbiljniji razgovor.

X faza – ‘Ma jok, nisam toliko uzbuđen/a zbog tvoje poruke’

Trebalo vam je ukupno 36 minuta da smislite odgovarajući odgovor, pa ti naravno nameravaš da sačekaš da prođe barem 45 minuta, kako ne bi izgledao/la previše uzbuđena zbog ovih porukica. On/ona ne mora da zna da si proveo/la čitav dan razmišljajući o njemu/njoj. A ubrzo nakon što si odgovorio/la, polako počinjete da se dogovarate oko prvog dejta. Ali to je već druga priča.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.