in

OMGOMG

Zbog čega #YouTubeRewind video ove godine ima više dislajkova nego lajkova?

YouTube ima tradiciju da na kraju svake godine snime i objave kreativan video kojim će svečano ispratiti sve internet trendove koji su vladali prethodnih meseci – YouTube Rewind video. Ovaj video iz godine u godinu dobija sve više negativnih komentara, što se nije promenilo ni sada. Zapravo, mnogi se slažu da je ovogodišnji Rewind bio najgori do sada.

Naime, u videu se pojavljuju brojne zvezde YouTuba, uključujući i one koji ne snimaju na engleskom jeziku, ali i slavnog glumca Willa Smitha, koji je otvorio svoj kanal ove godine. Međutim, iako su pokušali da isprate sve velike hitove i memove ove godine, napravili su velike propuste.

Počnimo od odličnih dokumentaraca koji je Shane Dawson objavljivao tokom cele druge polovine 2018. Shane je razlog zbog kojeg su se dokumentarci vratili na scenu na velika vrata, ipak u klipu ni na koj način nisu spomenuti, a Shane, iako je jedan od najpopularnijih jutubera još od početka YouTuba, se nije ni pojavio. Bez velikog iznenađenja, PewDiePie ni ove godine nije bio deo projekta, a YouTube nije prokomentarisao borbu za tron koji slavni jutuber ima sa T-Series kanalom. Čak je i meč KSI-ja i Logana preskočen.

Ipak, jedan o najvećih razloga za ovako negativan stav javnosti prema videu  su verovatno BTS i njihov ARMY. Naime, YouTube nije mogao a da ne spomene veliki uspeh koji su k-pop i naravno BTS postigli na ovoj platformi, zbog čega u pozadini možete čuti IDOL. Fanovima se to ni malo nije svidelo, jer YouTube ne samo da je obrisao milione pregleda sa ovog spota, dok je fandom pokušavao da postavi rekord za najgledaniji spot u prva 24 sata, već na kraju nije želeo da otkrije koliko su tačno pregleda imali, već su samo napisali:

Čestitamo na 45+ miliona pregleda.

ARMY smatra da nije fer što je YouTube tako oštetio momke, dok ih sada koristi zbog bolje gledanosti njihovog #YouTubeRewind klipa.

Možda će nakon ovoga stvari biti drugačije na sledećem comebacku grupe, jer video za sada ima 280k dislajkova i 220k lajkova.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara

Solange, Cardi B i Rosalía najavljene za Primavera Sound 2019 festival

Zayn Malik objavio pesmu o One Directionu: Louis besan