Zbog čega više od 11 miliona gejmera obožava igricu Genshin Impact?

Genshin Impact – igrica koja je privukla preko 11 miliona gejmera širom sveta. Zašto – pitate se… Kineska kompanija Mihoyo je pre samo dve godine objavila ovu igru, a gejming tržište od tada nije isto.

Šta je to Genshin Impact?

Ona je besplatna i može se instalirati na svim uređajima koji podržavaju Windows, Linux, IOS, Android i mnoge druge operativne sisteme. Međutim, postoji jedna mala začkoljica.

Ukoliko biste želeli da iskusite čari ove igrice, potrebno vam je „skromnih“ 64,5GB. Međutim, pravo pitanje koje se ovde ističe jeste – da li zaista vredi?

Da li vredi da igraš Genshin Impact?

Genshin je dobar po tome što vas ne ograničava – možete da igrate koliko god želite. Čak i kada završite „mini-zadatke“ koje dobijate na dnevnom nivou – možete slobodno istraživati svoj svet.

Dnevno dobijate po 4 zadatka, ali pored njih, imate još dve vrste – oni koji razvijaju fabulu glavnog junaka i oni koji vam pomažu da razotkrijete ostatak sveta.

Igrica je postala veoma popularna, pre svega zbog same animacije koju obrađuju MiHoYo, Shanghai Miha Touring Film Technology Co. i drugi. Trenutno pripada kompaniji Hoyoverse (originalni MiHoYo).

Šta vas čeka kada uđete u Genshin Impact?

Kada prvog puta uđete u igricu, biće vam predstavljena priča brata i sestre. Bićete primorani da odaberete jednog od njih koji će preživeti – on/ona će biti vaš prvi glavni karakter.

Koncept igrice jeste da skupite što više karaktera (trenutno ih ima 47), i da oni imaju što veći nivo. Njihov nivo ne zavisi samo od toga koliko ih koristite, već u samoj igri imate resurse pomoću kojih ih nadograđujete.

Kako bi oni imali što veći standard, možete u specijalnim događajima (koji se održavaju jednom mesečno) „izvući“ odnosno kupiti konstelacije. Konstelacije su zapravo sazvežđa koja bi trebalo da budu sjajna (dobijaju sjaj nakon što ih dobijete u tim događajima).

Vrline ove igre

Genshin svakim svojim ažuriranjem privlači još veću masu ljudi oko sebe. To se dešava zbog razvitka same priče (gde je protagonista primoran da prođe kroz avanturu kako bi našao sestru/brata).

Animacija je na zadivljujućem nivou, smatra se jednom od najboljih ovdašnjih. Postoji i zamisao da se kreira anime čija bi inspiracija upravo bio Genshin Impact (priča je zaista kompleksna i u sebi sadrži dosta manjih priča i obrtaja).

Likovi nisu odrađeni površno, imaju svoj „backstory“ (priču iz prošlosti) koji nekad ume biti i tragičan. Svaki lik ima svoje moći i element kojim vlada (zemljani, vodeni, ledeni, vatreni, vazdušni, električni i izlečivaljički).

Pored samog elementa, lik ima oružje kojim se bori. Nekada je to mač, luk i strela ili nešto sasvim drugo. Oružje je resurs koji možete izvući u gorepomenutim događajima ili za koje se možete boriti.

Postoje posebna mesta iza čijih vrata se nalazi druga dimenzija („domain“) gde se morate boriti protiv čudovišta kako biste izašli napolje.

Svet Genshin Impacta

Iako postoji već dve godine, svet se neprestano širi. Protagonista stalno otkriva nove regije, no autori su napravili barijeru. Nije moguće preći iza crvene linije, jer svet i dalje nije potpuno završen.

Svaka regija ima nešto specifično i nije moguće svaku istražiti iz prve. Na primer, u zimskom biomu (u originalu nazvan Dragonspine) ne možete preživeti bez baklji ili tople čorbe. Tako da se potrudite da vaš rezervoar bude pun. (:

Ukoliko se odlučite da isprobate ovu igricu, osećajte se slobodnim da napišete svoje utiske u komentarima!

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.