TikTok tuži Trumpovu administraciju: Ne idemo iz Amerike

TikTok je otkrio da planira da tuži američkog predsednika Donalda Trumpa i njegovu administraciju, zbog pokušaja zabrane ove aplikacije u SAD-u.

Kako su naveli u saopštenju, rešili su da pokrenu tužbu protiv američke administracije, zbog toga što smatraju da su pozivi da se američko poslovanje TikToka preda američkoj firmi – nezakonite.

„Iako se ne slažemo sa brigama koje je iznela američka administracija, već godinu dana pokušavamo da dođemo do konstruktivnog rešenja,“ izjavio je portparol TikToka Josh Gartner.

„Umesto toga, naišli smo na nedostatak razumevanja. Administracija se nije obazirala na činjenica i pokušala da je se umeša između pregovora privatnih kompanija,“ nastavio je on.

„Kako bismo se pobrinuli da se zakon ne krši i da se naša kompanija i korisnici tretiraju pravedno, nemamo drugog rešenja, već da odluku administracije izvedemo pred sud,“ završio je Gartner.

Ranije ovog meseca, predstavnici TikToka su objavili da im ne pada na pamet da se povuku iz Amerike, uprkos Trumpovoj zabrani.

Trump je najavio da će zabraniti TikTok u SAD od jeseni, gde ga dnevno koristi više od 80 miliona ljudi. Trumpu je ovo bio samo izgovor da započne još jednu bitku u trgovinskom ratu koji između Amerike i Kine besni već neko vreme.

Kompanija ByteDance, u čijem je vlasništvu TikTok, sklopila je dogovor sa američkom kompanijom Microsoft. Prema dogovoru, ByteDance će u potpunosti izaći iz priče kada je SAD u pitanju, te će Microsoftu prepustiti upravljanje aplikacijom.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.