Taylor Swift najplaćenija muzičarka u 2019, za petama joj Kanye West

Magazin Forbes objavio je godišnju listu najplaćenijih muzičara, a na listi su najveća imena današnjice iz svih muzičkih žanrova.

Najplaćenija u 2019. godine je Taylor Swift, koja je zaradila 185 miliona dolara, pre svega zahvaljujući unosnom ugovoru sa novom izdavačkom kućom, reklamnim ugovorima i završetku turneje reputation. Ovo je veliki skok, s obzirom na to da je prošle godine bila na 6. poziciji, a na vrhu liste je drugi put u 5 godina.

Odmah za petama Swift je njen suparnik Kanye West, za zaradom od 150 miliona dolara, pre svega zahvaljujući prodaji adidas YEEZY patika.

Na 3. i 4. mestu nalaze se Ed Sheeran The Eagles, koji su zaradili 110 odnosno 100 miliona dolara. Na 5. mestu je pop veteran Elthon John, koji je zahvaljujući oproštajnoj turneji inkasirao 84 miliona dolara.

Od ostalih izvođača, Katy Perry našla se na 13. mestu, koje deli sa Justinom Timberlakom. Oboje su zaradili 57,5 miliona dolara. Odmah ispod njih je BTS, koji poziciju deli sa Pink. Oni su zaradili 57 miliona dolara.

Ariana Grande zaradila je 48 miliona dolara, ali verujemo da će se naredne godine rangirati daleko više, jer je ove godine bila na turneji, dok je Shawn Mendes zaradio 10 miliona manje.

Pogledajte u galeriji u nastavku top 10 najplaćenijih muzičara ove godine.

10. Metallica, 68,5 miliona

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.