Sve više mladih praktikuje neobavezan seks: ovo je 5 pravila kojih treba da se pridržavaš

U svetu gde je dopisivanje skoro besplatno, gde postoje razne aplikacije za upoznavanje kao što su Tinder ili društvene mreže poput Facebooka i Instagrama, nije ni čudo što mladi sve češće menjaju seksualne partnere. Stariji tinejdžeri i studenti se često nalaze samo kako bi imali neobavezan seks, ali pitanje je kako sačuvati sebe kada si sa strancem.

Nova istraživanja su dokazala da mladi ljudi danas češće imaju seksualne odnose sa strancima. Napredak tehnologije nam je omogućila da lakše stupimo u kontakst sa ljudima koji imaju slične namere kao i mi. A zanimljivo je da se u seksualne odnose upuštaju nakon samo nekoliko poruka.

„Što su osobe mlađe, to je manje poruka poslato pre nego što dođe do bilo kakvog fizičkog konatka“, rekao je doktor Belisa Vranich.

Brojni muškarci, ali i devojke, su priznali da često koriste aplikacije kao Tinder kako bi pronašli vezu za jednu noć.

U tom slučaju, sa potencijalnim partnerom razmene manje od desetak poruka. Iako to možda na početku zvuči avanturistički, činjenica je da ovakva vrsta upoznavanja može jako loše da se završi.

Zbog toga je doktor Belisa Vranich odvojio 5 pravila koja treba da znaju svi oni koji se upuštaju u slične avanture.

1. Nemoj da zavaravaš sebe

„Ako se upuštaš u ovakve vezice nemoj da planiraš dalja viđenja sa tom osobom. Velika je verovatnoća da ćeš vremenom da razviješ osećanja prema njemu/njoj koje ti on/ona neće vratiti“, rekao je doktor.

2. Slušaj šta ti kažu osećaji

„Ako ti se u bilo kom trenutku učini da nešto nije kako treba, ili ako on nije osoba kojom se predstavlja, momentalno prekini sa komunikacijom“, savetuje Belisa.

3. Javi se prijatelju

„Obavezno kaži nekome gde ideš. Dobra ideja je i da pošalješ fotografiju osobe sa kojom se nalaziš, kao i adresu stana ako je imaš“, naglašava Vranich.

4. Budi realan/a

„Ako tražiš ozbiljnu vezu, onda je sigurno nećeš naći putem seksa. Nemoj mešati romantičnu vezu i vezu za jednu noć“, objašnjava Vranich.

5. Zaštiti se

„Ovakve veze su glavni uzroci seksualno prenosivih veza. Zbog toga je ključno da se zaštitiš svaki put kada imaš odnose sa nepoznatom osobom“, rekao je dr. Vranich za kraj.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.