Stižu novi Facebook i Instagram: evo novih funkcija

fb
tw
wa
tg
Mark Zuckerberg

Facebook je danas održao tradicionalnu konferenciju F8 u San Hozeu u Kaliforniji, na kojoj je predstavio sve novine koje nas očekuju u aplikacijama ove kompanije.

Među njima je i dejting opcija, što Facebook čini nalik Tinderu, iako su prvi komentari da će se ovaj pokušaj „provodadžisanja“ završiti neslavno po Facebook.

Opcija nosi naziv Secret Crush i omogućava korisnicima da izaberi devet osoba sa liste prijatelje koji im se dopadaju. Ako vas je bilo ko sa liste izabrao, dobićete notifikaciju. Ako ne, to će zauvek ostati tajna.

Dobar deo konferencije posvećen je i redizajnu Facebooku, kojim sada neće preovlađivati plava, već bela boja. Na prvi pogled izgleda poput Twittera, a portparol Facebooka istakao je da su novi dizajn napravili sa željom da bude svež, moderan i sličan onom na mobilnoj aplikaciji.

Facebook Messenger uskoro dboija aplikaciju i za Windows i Mac računare, kao i opciju za grupno gledanje video snimaka unutar Messengera.

Novine stižu i na Instagram: kamera je potpuno redizajnirana i ima nekoliko novih opcija, koje na prvi pogled deluju komplikovano. Novina je da će korisnici sada moći da kreiraju i jednostavne Instagram priče, bez mnogo muke.

Da li vam se dopadaju promene koje donosi Facebook?

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.