Šta je to dopamine dressing? Evo kako da autfitom stignete do sreće

Da li ste čuli za dopamine dressing? Evo kako da autfitom izazovete osećaj sreće!

Zanimljiva i vesela kombinacija može biti nešto što će vas oraspoložiti i učiniti da imate više  samopouzdanja. Uskoro nam stiže leto, još jedan razlog da budemo srećni – biće više sunca, više kože, više izlazaka, koktela i smeha. Jedan od novih trendova je dopamine dressing  što znači da se oblačite tako da se osećate srećno.

Šta to znači? 

To znači vesele, jarke boje, zanimljivi printovi, cveće, štrafte, otkrivena koža, mini-suknje, kratke haljine, majičice, izrezana odeća koja pokazuje go stomak. Fun stuff!

Ovo jeste trend, ali nije zaseban stil, ne postoji baš definicija kako da se “srećno obučete”. Poruka je da se obučete tako da se osećate srećno, da vam prijaju boje, materijali, da izađete iz tamnih boja i eksperimentišete.

Svi smo se uželeli društvenih kontakata, ulaženja bilo gde bez nošenja maski, bezbrižnih izlazaka, a dolazi i leto, što znači da će dopamine dressing biti u svom punom jeku. 

Prema psihologiji mode, ono što nosite zaista utiče na to kako ćete se osećati i vesele i vedre boje zaista mogu poboljšati vaše raspoloženje i učiniti da se osećate bolje. Naravno, neće rešiti vaše probleme, ali će učiniti da budete raspoloženiji i imate više samopouzdanja.

Smatra se da svaka boja ima svoju energiju. Uz razne boje idu i razna verovanja, ali ni ta verovanja nisu nastala sasvim bez razloga. Crvena je boja samopouzdanja, žuta – mladosti, narandžasta – intuicije i kreativnosti, zelena čini da se osećate manje anksioznim i smirenijim, sličan slučaj je i sa plavom u kojoj se osećamo sigurnim. Sa druge strane, crvena je boja koja stimuliše, zato se istovremeno koristi kao boja strasti, ali i opasnosti.

 

Ono što je vrlina dopamine dressinga je činjenica da morate biti svesniji sebe da biste znali koju boju da odaberete, što znači da morate svakog dana preispitivati sopstveno raspoloženje i obući se u skladu sa njim. Mi bismo otišli i korak dalje i predložili da se uvek obučete za nijansu šarenije nego što osećate, makar sa nekim sitnim detaljom, jer će to podići vašu energiju u toku dana.

Ovo ne znači da je potrebno da u potpunosti menjate svoj stil, već samo da obučete ono što vam inače ne bi padalo na pamet.

Kombinujte više šablona, cvetiće i štrafte, kombinujte boje za koje ste se generalno ne biste setili da iskombinujete. Čak i da se kombinacija ne slaže, to je u redu, ne postoji fashion policija koja će vas uhapsiti, a vi ćete se osećati srećnije što ste zakoračili iz svoje zone komfora.

 

Nemojte se plašiti da kupujete odeću u jarkim bojama, naročito ako ste do sada najčešće nosili tamnu. I sami ćete se oduševiti koliko će vas pojedine boje otvoriti, a kada izgledate otvoreno, automatski ćete imati više samopouzdanja. Dajte šansu dopamine oblačenju, možda ćete se iznenaditi.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.