Sreća, smeh, znoj: Years&Years uživo na Szigetu pred 70.000 ljudi

@ Furesz Zsolt Photography – www.kepben.hu

Peti dan festivala Sziget. Malo smo umorni ali ne odustajemo, posebno zbog toga što su večeras Years & Years. Iako smo ih slušali više puta, njihove numere automatski teraju na ples. U masi smo, blizu bine i pre 19:45, kada treba da počne njihov nastup.

Neki klinci oko nas izgledaju srećno zbog toga što nastup kreće uskoro, ali brzo nas pitaju da li znamo ko nastupa i šta pevaju. Nema veze, entuzijazam se računa. Tačno u sekund, kreće najavna muzika za Palo Santo i na scenu uz prve taktove hita Sanctify izlazi Olly. Očigledno – srećan, ali kao da ne ume skroz da iskontroliše glas. Pomažu mu prateći vokali, ali i publika koja uglas peva numere.

@ Furesz Zsolt Photography – www.kepben.hu

Shine, Karma, Meteorite… energija na nivou, a tek smo krenuli. Potom Olly seda za klavir i reši da uspori uz numere Eyes Shut i Lucky Escape. Tu se glas već smirio, pa je bili uživanje slušati ga. Za Palo Santo je u ogromnoj haljini bio u vazduhu, pa je efekat bio još bolji. Iznenađenje nakon numere bila je pesma Ties sa prvog albuma, koja u prvobitnoj setlisti nije bila tu.

Onda su krenule i pesme sa drugog albuma, Hallelujah, All For You, Rendezvous, If Youre Over Me. Dobro raspoložena masa bila je glasna i za pesmu Play, koji peva sa Jax Jonesom. Ipak, kulminacija uz najveći hit, King. Na nogama preko 70.000 ljudi. Sreća, smeh, znoj.

@ Furesz Zsolt Photography – www.kepben.hu

Da se dobro raspoloženje nastavi bio je zadužen Post Malone. Iako stilski drugačiji, publika je bila dobro raspoložena za skakanje uz hitove Too Young, Over Now, Better Now, preko Wow i Psycho… pa sve do velike kulminacije uz rockstar.

Ipak, možda najveća satisfakcija – i iznenađenje večeri – bio je sastav Jungle na Mastercard A38 bini. Uprkos tome što su imali kasni termin, od 23:45, za razliku od Jamesa Blakea, njihova muzika samo je potakla već dobro raspoloženje i na najbolji način završila nedelju.

U nastavu pogledajte galeriju fotografija sa petog dana. Pratite nas i na Instagramu, gde vas uživo obaveštavamo, direktno sa festivala.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.