in

Konačno je stigla serija „Senka i kost“: Sve što znamo o prvoj sezoni

Za one koji nisu upoznati sa ovim serijalom, u pitanju je serija zasnovana na Griša triologiji, autora Li Barduga

Fanovi, spremite se za weekend binge: na Netflix je upravo stigla prva sezona dugoočekivane serije Senka i kost (Shadow and Bone).

Za one koji nisu upoznati sa ovim serijalom, u pitanju je serija zasnovana na Griša triologiji, autora Li Barduga.

O čemu se radi u seriji Senka i kost?

Serija priča priču o Alini (Jessie Mei Lei) i Mal (Archie Renauk) i izmišljenom narodu Griša. Alina i Mal su dvoje siročadi i prijatelja iz detinjstva čiji se život zauvek menja nakon što Alina otkrije da ima izvanrednu moć.

Prva sezona zasnovana je na prvoj knjizi iz triologije, koja nosi naziv Senka i kost, ali i na duologiji Šest vrana.  Glavna radnja fokusiraće se na Alinu dok ulazi u redove Griše i uči da kontroliše svoje lagane moći prizivanja. Ona i Darkling radiće zajedno kako bi iskoristili njene moći i uništili čudovište ispunjeno mrakom, poznato pod nazivom Preklop, koji seče širom Ravkije.

Koliko epizoda ima serija Senka i kost?

Prva sezona ima 8 epizoda, od kojih svaka traje oko sat vremena u proseku. Sve epizode su sada dostupne na Netflixu.

Ko glumi u seriji Senka i kost?

Veći deo glumačke postave su nova imena na sceni: glavnu ulogu Aline igra Jessie Mei Lei, dok je uloga Malyena Oretseva pripala Archiju Renaeuxu. Ben Barnes, koga znamo iz serija Zapadni svet i Punisher igra generala Kirigana, poznatog i kao Darkling.

Ostale uloge igraju Freddy Carter (Kaz), Amita Suman (Inej), Kit Young (Jesper Fahey), Danielle Galligan (Nina), Sujaya Dasgupta (Zoya), Zoë Wanamaker (Baghra) i Luke Pasqualino (David).

Pogledajte trejler za seriju Senka i kost.

1 komentar

Napiši nam šta misliš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *