Raskid je univerzalna tema: Olivia Rodrigo i Alanis Morissette to znaju najbolje

Olivia Rodrigo je došla do publike objavljivanjem pesme Drivers License koja je postala nezvanična himna raskida, a uspesi su se nastavili nakon izdavanja albuma SOUR. Njen stil pisanja doneo joj je poređenja sa Taylor Swift i Gwen Stefani, ali jedan od njenih najvećih uticaja je umetnica Alanis Morissette i njen album iz 1995. godine, Jagged Little Pill.

I Olivia i Alanis su zvezde od malih nogu, a u novom broju magazina Rolling Stone, zajedno su govorile o slomljenom srcu, pisanju pesama, pa čak i o turnejama.

Svi znamo da je Olivijin album pun gnevnih, ali ranjivih pesama o raskidu, a Alanis je 90-ih snimala numere istih tema: You Oughta Know i Ironic samo su neke od njih, pa je jasno da se dve muzičarke razumeju u potpunosti.

Poseban deo intervjua posvećen je raskidu, kao čestoj temi u njihovim pesmama – ta tema im je donela uspeh iz jednog prostog razloga.

„Raskid i slomljeno srce su univetzalna tema, to je osećaj sa kojim mogu da se povežu mnogi ljudi. Nikada nisam osetila tugu toliko jako, kao što se to desilo kada sam bila slomljenog srca i očajna,“ rekla je Olivia, navodeći da se pitala da li će ljudi moći da se povežu sa njenom situacijom.

Kaže da je bila oduševljena odgovorom javnosti, jer je nisu shvatali samo tinejdžeri, već i stariji. „Fasciniralo me je kako te muzika može odvesti u neko prošlo vreme i neke druge situacije. Omogući ti da čuješ sve, vidiš sve, osetiš mirise i po tome je muzika jedinstvena,“ navela je ona.

Sa njom se složila Alanis. „Muzika ti dozvoljava da proživiš sve te grozne, lepe, prljave i zabrinjavajuće stvari. Ona je kao neko dugme koje pritisneš za dozvolu za osećaje,“ navela je Morissette.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.