Priče o prvom putu: Seks nije samo „jedan čin“

Istraživanja su pokazala da više od 90 odsto tinejdžera u srednjoj školi ne dobije seksualno obrazovanje kakvo bi trebalo. Seks nije jedan čin, ali niko to ne ume da objasni.

I dok je činjenica da sa tim činom nikako ne treba da žuriš, već da treba da to uradiš kada se osećaš spremno, sa tobom delimo iskustva čitateljki iz prve ruke.

ISIDORA, 18

Nikada nisam žurila da izgubim nevinost poput nekih mojih prijatelja. Nisam naivno čekala Princa na belom konju, koji bi odjedanput sve preokrenuo. Imala sam jednostavno osećaj da ću znati kada dođe pravo vreme. Bila sam sa lepim dečkom neko vreme, ali nikad nismo došli do tog nivoa. Raskinuli smo sa pre petgodina i onda sam duže vreme bila sama. Svog sledećeg dečka sam upoznala pre četiri godine i bila sam potpuno obuzeta. Bio je nekoliko godina stariji, neverovatno zgodan i vaoma zabavan. Nakon što je prošlo nekoliko meseci, jedne noći se samo dogodilo. Njemu nije bio prvi put, ali znao je da je meni bio i zaista je bio divan i učinio je da se osećam posebno. Definitivno sam bila spremna i iako nije bilo fantastično, uživala sam.

RUŽICA, 17

Sa dečkom sam bila oko godinu dana u vezi pre nego što smo odlučili da imamo seks. Bila sam nervozna, i zamalo da se ni ne dogodi. Bolelo je i rekla sam mu da stane. Iznervirao se i rekao mi da samo tražim izgovore. Otišla sam u toalet i bilo je krvi, što sam mu i pokazala, tako da je razumeo. Dugo smo razgovarali i zaključili da nismo bili spremni. Sledeći put kad smo pokušali, nije toliko bolelo, jer sam se osećala mnogo opuštenije.

KATARINA, 17

Moj dečko je postavio sladak piknik u svom dvorištu, pod zvezdama. Rekao mi je da me voli i poveo me u svoju sobu, gde su bile upaljene sveće i latice ruža svuda. Tada sam se mnogo uplašila. Zamišljala sam da će se prvi put odigrati spontano, a ovo je bilo sve suprotno tome! Sve drugo smo radili, ali ipak do kraja nismo otišli. Nekoliko nedelja kasnije smo tek imali seks i ja sam uživala, jer više nije bilo pritiska.

JOVANA, 19

Većina mojih prijatelja je već imala seks, pa je to bilo nešto o čemu sam često razmišljala. Kada sam upoznala starijeg momka pored kog sam se osećala opušteno i sigurno, odlučila sam da se prepustim. Na putu do njegovog stana, kartu za voz sam platila mnogo, ali nisam marila, bila sam MNOGO nervozna zbog gubljenja nevinosti. On je bio prilično kul što se toga tiče i znao je da je meni prvi put. Bio je stvarno nežan i razgovarali smo o celom procesu. Nisam toliko uživala, ali vremenom je postajalo sve bolje i bolje.

HRISTINA, 18

Pošto sam opsednuta tinejdžerskim filmovima i sve sam ih odgledala, moja očekivanja su bila prilično visoka zahvaljujući Holivudu! Nažalost, za mene, nije bilo kao na filmovima nimalo. Bilo je prosečno i dogodilo se sa momkom koji me je privukao više svojim spoljašnjim izgledom nego ličnošću. Da bude još gore, preneo mi je mononukleozu (o da, “bolest ljubljenja”) i narednih šest nedelja sam provela u krevetu – sa tinejdžerskim filmovima da me teše.

ANĐELA, 18

Bila sam veoma odlučna da imam seks i ja sam bila ta koja je nagovorila dečka. Jedne noći smo išli da slušamo jedan bend i posle smo otišli kod njega kući, jer njegovi roditelji nisu bili tu. Ljubili smo se na njegovom krevetu i ja sam bila sigurna: “VEČERAS će se dogoditi.“ Nijedno od nas nije imalo pojma šta radi… toliko mumlanja! Bilo je to definicija “ajao“ momenta, takođe. Pustili smo Lorde i smejali smo se. Ustvari, čak i sada kad čujem numeru Royals, setim se te noći. Bilo je smešno.

LIDIJA, 17

Kada sam izgubila nevinost, to nije bilo nimalo magično, da bih sada o tome pisala bajku, ali bilo je jednostavno, slatko i jednostavno prava stvar u tom trenutku. Nismo dugo bili zajedno, ali nikad nisam osetila da sam sa nekim toliko povezana i opuštena, tako da se sve dogodilo prirodno. Zvuči kao kliše, ali kada sam upoznala Ogija to je bilo na plaži, i kada smo odlučili da imamo seks po prvi put bilo je to kada smo proveli ceo dan na mestu gde smo se upoznali, prisećajući se susreta. Tako da smo se, mogla bih reći, osećali baš ljubavno.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.