Postani ekspert u ljubljenju: Otkrivamo ti tajne dobrog poljupca

Ako ćemo iskreno, poljupci su nekako najintimnija stvar u odnosu dve osobe, ma šta neko drugi kaže. Toliko je različitih vrsta poljubaca koje možeš da isprobaš, a mi smo se potrudili da na jednom mestu sakupimo savete kako da postaneš ekspert u ljubljenju! Pa da počnemo…

Nemoj da se ljubiš sa nekim sa kime ne želiš

Prvo pravilo dobrog poljupca: moraš da želiš da se ljubiš. Ako se sa nekim ljubiš samo zato što misliš da „to tako treba“ onda poljubac neće biti ni lep, ni dobar. Ukoliko osećaš pritisak pred poljubac, jednostavno je –  nemoj da se ljubiš. Nikome ne duguješ ništa, a ponajmanje – poljubac.

Uvek poštuj tuđe želje

Pre nego što kreneš da poljubiš nekoga, treba da pitaš „Smem li da te poljubim“ i to nije upitno. Time pokazuješ da ti je stalno do toga kako se osoba koju ljubiš oseća i dodatno ti potvrđuje da ste oboje spremni za poljubac.

Pravi poljubac na pravom mestu

Od toga kakav će biti poljubac zavisi i to na kom mestu se ljubite. Bakina kuća? Ne. Trenutak u domu zdravlja, dok čekaš na pregled i kijaš? Ne, nikako. Sačekaj savršen trenutak i sve će biti mnogo bolje.

Neka ti dah bude svež

Mislim da ovo ne moramo ni da pominjemo: higijena zuba i usne duplje je obavezna u svakom trenutku, a posebno kada si sa nekim na dejtu. Izbegavaj hranu sa jakim začinima, ako ne želiš da ostaviš pogrešan utisak.

Slušaj tuđe želje

Jasno je šta ti želiš, ali to isto želi i osoba sa kojom si? Slobodno razgovarajte nakon poljupca – reci mu/joj  šta ti se dopalo – a potom mu/joj isto to pokaži na primeru. Tako ćete stvoriti poverenje i upoznati jedno drugo mnogo bolje.

Pazi na svaki pokret

Možda osoba sa kojom si ne ume rečima da opiše ono što želi, ali će ti svakako pokazati jezikom. Uspori, ne brzaj i pazi na svaki pokret – prati šta rade tokom ljubljenja. Upamti da se ne radi samo o tebi – oboje treba da uživate u poljupcu.

Neka poljupci budu jednostavni

Ne razmišljaj previše o nekom seksi triku koji ti je iskočio na fejsbuku, jer ćeš pokušavati da ga ponoviš, a samo ćeš se još više uplesti. Kreni sa jednostavnim tehnikama, a ostale isprobavaj onda kada osetiš da treba – znaćeš već.

Ne ostavljaj „šljive“ na vratu. Nikada

Ko još želi plavu masnicu na vratu, takozvanu šljivu? Niko, veruj mi. Koliko god ti možda u tom trenutku to izgledalo „simpatično“ i zabavno, pazi kada ustima šetam po nečijem vratu. Nije lepo.

Istraži celo lice poljupcima

Nisu samo usne zabavne za poljupce – već celo lice! Istraži šta se dopada osobi sa kojom si, a naši prdlozi su: vrh nosa, vrat, ispod brade, čelo, rame… igrajte se, dok god oboje uživate u tome.

Ne preterujte sa ljubljenjem u javnosti

To što ste zaljubljeni i obožavate se je slatko, ali da li je iko zaslužio da vas gleda kako se glasno cmačete na sred grada, poput Camile i Shawna? Umesto toga, kratki poljupac po usnama, vrhu nosića, čela ili nešto poput toga, sasvim je u redu.

Ne preteruj sa jezikom

Ako krenete da se ljubite jezikom, nemoj da mlataraš bez plana i programa, već ga koristi polako. Ne želiš da boksuješ sa jezikom osobe koju ljubiš, niti želiš da svu svoju pljuvačku prebaciš u njena ili njegova usta.

Možeš da pomogneš onome ko se ne ljubi dobro

Niko ne želi da čuje da se ne ljubi dobro, ali to ne moraš da izgovoriš već možeš da navodiš osobu, jezikom i pokretima i pomogneš njemu ili njoj da postane ekspert – pod pretpostavkom da ti veće jesi.

Drži oči zatvorenima

Ovo je jedna od najvećih grešaka – ako držiš oči otvorenima, to može da uništi sve jer može da izgleda jezivo ako se ne poznajete, tako da se samo opusti i zatvori ih…

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.