in

LOVE!LOVE! OMGOMG

Polako se vraćaju nastupi: U Barseloni održan veliki koncert za negativne

Gotovo godina dana, čitav svet stoji. Da li je tome došao kraj?

Otkako je korona virus uplovio u naše živote pre više od godinu dana, sve se promenilo, a čini se da mnogo ispašta muzička i koncertna industrija.

Gotovo godina dana, čitav svet stoji. Turneje, koncerti i festivali u potpunosti su otkazivani, a zvezde su pribegavale alternativnim načinima povezivanja sa fanovima, pre svega putem interneta i onlajn nastupa.

No, čini se da tome polako dolazi kraj, imajući u vidu vesti koje nam stižu iz Barselone. Tamo je prošle nedelje održan eksperimentalni koncert za 5000 ljudi na kome je nastupao bend Love of Lesbians.

Novo vreme donelo je i nova pravila: svi su morali da nose maske, ali i da uđu sa negativnim testom na COVID-19 koji nije stariji od 24 sata. Vlasnici ulaznica mogli su da uđu na stadion u Barseloni tek kada im je kod sa negativnim rezultatom stigao na telefon. Ipak, distanca od 2 metra nije bila obavezna, pa se na snimcima vidi kako se ljudi grle, ljube i pevaju pesme sa bendom.

Ovaj koncert bio je eksperiment španskih vlasti i ujedno jedno od najvećih okupljanja u Evropi u prethodnih godinu dana. Kako su rekli, pratiće broj zaraženih narednih 14 dana, kako bi videli da li je koncert uticao na to.

Sve više se čini da je ovo naša budućnost, bar kada je ovo leto u pitanju: sličan eksperiment imala je Holandija, kao i Velika Britanija, koja je već najavila festivalsku sezonu za jesen ove godine.

Što se Srbije i regiona tiče, za sada je sve neizvesno: uprkos visokom broju vakcinisanih u našoj zemlji, raste i broj obolelih od virusa covid-19, a festivali za sada ostaju – samo u mislima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *