Ovo su najbolje muzičke plejliste za učenje

Često nam kažu da treba učimo u potpuno tihom okruženju i to nekima odgovara. Drugi uživaju u muzici koja svira u pozadini dok studiraju. Muzika vam može pomoći da poboljšate svoje raspoloženje, veštine koncentracije i sposobnost upijanja i pamćenja informacija.

Ako tražite neke melodije za pozadinu, evo najbolje muzike za učenje…

Muzika bez reči

Slušanje muzike sa rečima je vrlo primamljivo, ali mora se izbegavati. To vam odvlači pažnju i negativno utiče na učenje. Neizbežno je da ćete želeti da pevate i to će samo prekinuti vaše vreme za učenje. Sačuvajte pevanje Taylor Swift za neki drugi put. Moći ćete skoro dva puta više da učite bez toga.

Isprobajte ovu plejlistu.

Pozadinska muzika

Jeste li ikad sanjali da budete u zajedničkim prostorijama ili biblioteci Hogwartsa? Pa sada možete to da uradite. Brzom pretragom na Google-u sigurno ćete pronaći stotine muzike iz Harryja Pottera. Više volite Disney? Instrumentali pesama iz filmova svuda su po internetu. Ova muzika u pozadini će vam u velikoj meri povećati fokus i u celini poboljšati nastavu.

Isprobajte ovu plejlistu.

Džez muzika

Meka opuštajuća džez muzika koja svira u pozadini savršen je način da dodate radost svom učenju. Kako da ne voliš instrumente i melodije koji te miluju sve vreme?

Isprobajte ovu plejlistu.

Klasična muzika

Nikada ne sumnjajte u moć klasične muzike, ona je zaista zapanjujuća. Slušanje ovog žanra je veoma korisno tokom učenja. Klasična muzika poboljšava i povećava šanse za dobar san, kao i za uklanjanje stresa. Eksperimentišite sa ovim tokom učenja i vidite ima li poboljšanja i otkrijte da li je ovo žanr za vas. Imajte na umu da postoji mnoštvo klasičnih dela za isprobavanje od pune orkestralne kompozicije do solo violina, flauta, klavira i svega onog između.

Isprobajte plejlistu sa muzikom iz serije Bridgerton.

Zvukovi prirode

Neki ljudi najbolje rade napolju slušajući svet oko sebe, ali kako to oponašati kad je toliko hladno i mokro da morate ostati u zatvorenom? Muzikom, naravno. Na ovaj način možete putovati u tropske prašume ili se kupati u polju kukuruza. Jednostavnim traženjem zvukova prirode možete se prošetati po celom svetu. Efektivno učenje se često odvija kada se sluša ova vrsta muzike i mnogi studenti smatraju da se njihov unos informacija poboljšava.

Isprobajte ovu plejlistu.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.