Ovo je pesma koju danas ne smeš da držiš na „holdu“ – upoznaj Tam!

Sve češće u poslednje vreme imamo priliku da uživamo u dobrim mladim autorima, koji dolaze iz Srbije i regiona – a danas vam predstavljamo Tamaru Popović tam, novu umetnicu koja izdaje za Universal Music Serbia.

Ona je danas objavila singl  na holdu, koji će, sigurni smo, okupiti još više ljudi oko njenog imena.

Ko je tam?

Tamara Popović tam je dvadesetčetvorogodišnja kantautorka čiji je prvi singl „kako treba“ pobrao više nego afirmativne komentare publike. Njena muzika ukratko bi mogla da se opiše izrazima underground pop i dream pop.

U junu 2019. godine predstavlja svoj prvi singl „kako treba“, sa spotom za istoimenu numeru, koji slušaoca već tada uvodi u specifičnu estetiku i žanr koji je ukratko moguće opisati kao „underground pop“ ili „dream pop“.

Iste godine tam počinje da nastupa sa hip hop kolektivom Zicer Inc, sa kojima će se prvi put nastupom predstaviti publici na festivalima Nisville i Belgrade Beer Fest.

Kakav zvuk snima tam?

tam i dalje ostaje privržena pravcu koji je karakteriše već od prvog singla koji je predstavila – pravi pop zvuk upotpunjen je R&B i trap elementima, a na sve se nadovezuje njena otvorenost i emocija predstavljena u ličnom tekstu pesme.

Odakle ideja za pesmu na holdu?

„Ideja za pesmu „na holdu“ došla je od samog tog izraza koji je u datom trenutku savršeno opisivao situaciju čekanja u kojoj sam se nalazila. Iako je mnogi doživljavaju tužnom zbog nekih delova teksta, ja je doživljavam više kao pesmu atmosfere, a tu situaciju kao zanimljivu i inspirativnu radije nego tužnu“, objašnjava tam.

„na holdu je pesma koja najbolje opisuje gde trenutno želim da budem muzički i gde se najbolje osećam. Mislim da smo sve troje uživali u stvaranju i da nikada lakše nismo završili neki projekat.“ dodaje ona.

Sa kim tam sarađuje na pesmi na holdu?

U produkciju i master još jednom se uključuju njeni saradnici iz sastava Zicer Inc.

„Prvi put sam napisala pesmu tako što se cela razvila od naziva. Jedno jutro smo se Nihil i ja vozili kući sa žurke i neplanirano odlučili da radimo pesmu i tako je nastao bit. Kasnije sam završila ceo tekst i vokalne linije, a Summer Deaths je uradio svoju magiju miksa i mastera“, ističe tam.

Poslušajte tam – na holdu.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.