in

CryCry WTFWTF OMGOMG LOLLOL

Opasni trend se širi TikTokom: 10-godišnja devojčica izgubila život zbog „blackout“ izazova

Korisnici TikToka upozoreni su ne učestvuju u opasnom Blackout izazovu nakon vesti da je 0-godišnja devojčica umrla.

Kao i mnogi drugi opasni trendovi (poput Izazov za lomljenje lobanja ili Izazov plavog kita), ovaj novi izazov primorava ljude da izvrše zadatak opasan po život sa možda fatalnim rezultatima.

Korisnici TikToka trebalo bi da odmah prijave sve naloge koji učestvuju u izazovu. Ali šta je zapravo Blackout izazov? Pogledajte.

Blackout izazov tera učesnike da se guše dok ne izgube svest. Igra zapravo postoji već godinama i ponekad je poznata kao „Passout Challenge“ i „Igra davljenja“, ali sada joj popularnost raste na TikTok-u.

Medicinski radnici upozorili su da bi taj trend mogao dovesti do nesvestice, oštećenja mozga, napada, pa čak i smrti.

Desetogodišnja devojčica u Italiji zapravo je umrla nakon što je pokušala da izazove „zamračenje“. Ona je zavezala kaiš oko vrata i slučajno sebi oduzela život, javila je italijanska novinska agencija ANSA. U četvrtak je hitno prebačena u bolnicu u Palermu, ali su je, nažalost, lekari proglasili mrtvom.

TikTok sada poziva svoje korisnike da prijave ljude koji učestvuju u izazovu u nadi da će zaustaviti njegovo širenje na mreži. To možete učiniti tako što ćete kliknuti na belu strelicu na desnoj strani snimka, a zatim pritisnuti „Prijavi“. Zatim možete odabrati kategoriju „Samoubistvo, samopovređivanje i opasna dela“.

Ako vidite da neko učestvuje u izazovu ili ako vas neko podstiče da učestvujete, odmah prijavite nalog i ne odgovarajte!