Novi, glupi TikTok izazov: Ležanje nasred ulice!

Čini se da se korisnici TikToka širom sveta utkruju ko će smisliti gluplji i opasniji izazov na ovoj društvenoj mreži: nakon što je pre nekoliko nedelja sa mreže u potpunosti obrisa #CrateChallenge, zbog koga su tri osobe poginule, novi, još opasniji, našao je svoj put do mladih.

Novi izazov nosi nezvaničan naziv ležanje nasred ulice –  u pitanju je takmičenje ko će duže da bude na asfaltu i brže pobegne kad naiđe auto ili čak i radi sklekove na putu.

Sve je otkriveno nakon poruke u Viber grupi, poslatoj stanovnicima beogradskog naselja Stepa Stepanović.

„Grupa klinaca od ne više od 12-13 godina okupila se u naselju Stepa Stepanović, a dve devojčice su legle nasred ulice jedna do druge, dok je treća stražarila nailazi li vozilo. Padao je mrak, a tu je i krivina gde nekada zaista voze nenormalno,“ glasi ova poruka.

Branka Tišma, školski psiholog, ovakve izazove vidi kao rezultat problema komunikacije roditelja, ali i šire zajednice s decom.

„Ne mora zabrana uvek da bude izričita, treba pričati u kakvu opasnosti dolazi i kako da izabere ono što je manje opasno. A mi hoćemo da bude po našem ili postanemo bespomoćni u odnosu s decom. To je roditeljska nesposobnost ili nepoznavanje načina kako prići detetu,“ istakla je Tišma, koja je dodala da dete treba da zna da je voljena i da su ljudi tu uvek za njega.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.