in

WTFWTF OMGOMG WINWIN LOLLOL

Nike tužio kompaniju koja prodaje „patike Sotone“ koje nosi Lil Nas X

Prvo su se oglasile konzervativne organizacije, a sada se i kompanija Nike, koja je spremila tužbu

Lil Nas X sa patikom

Lil Nas X napravio je pravu pometnju poslednjim singlom Montero (Call Me By Your Name). Od trenutka kada su spot i pesma objavljeni, ne stišava se buka.

Prvo su se oglasile konzervativne partije i organizacije, osuđujući mladog repera zbog „promocije Sotone“, a sada i kompanija Nike, koja je spremila tužbu.

Naime, Lil Nas X je u saradnji sa kompanijom MSCHF objavio 666 pari patika pod nazivom „Sotonine patike“, koje na sebi imaju pentagram, kao i kap prave ljudske krvi. Koštaju 1018 dolara a zapravo su izmenjena verzija popularnih patika Nike Air Max 97s. Imaju čak i Nike logo, što je zasmetalo ovoj velikoj kompaniji, koja se od njih ogradila.

Patike su zapravo AirMax 97s

Nakon što su patike počele da se prodaju, Nike je dao izjavu za NBC News.

„Nismo povezani sa Lil Nas X-om niti kompanijom MSCHF. Nike nije dizajnirao niti objavio ove patile i ne podržavamo ih.“

Takođe, Nike je „podneo tužbu za kršenje žiga“. U tužbi se tvrdi da „već postoje dokazi o značajnoj zabuni na tržištu, uključujući pozive na bojkot kompanije Nike kao odgovor na lansiranje patika.“

Čini se da se Lil Nas X nije mnogo potresao zbog potencijalne tužbe, već je u svom maniru pozvao fanove da što više strimuju njegovu pesmu, kako bi imao novca da plati troškove tužbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *