Nevine, letnje laži: Kako da lažeš, a da ne izgovoriš laž

Nije svaka laž podjednako opasna ni grozna – one nevine su ponekad okej. Ipak, najbolje je govoriti istinu, kada god je to moguće. Zato vam sada otkrivamo kako da najlakše izbegnete laganje.

Laž #1: Kažeš mami da si sa drugaricom, a zapravo gledaš zvezde sa dečkom

Reci joj istinu: Shvatamo da je leto i da želiš da se zabavljaš posle dugo vremena. Zato roditeljima treba da pokažeš da si zrela osoba koja može da odgovara za postupke – pitaj ih da popričate o tome do kada možeš da ostaneš napolju. To je pravičnije nego da se uplićeš u mrežu laži – ko zna, možda ti dozvole da provedeš par sati duže sa dečkom pod otvorenim nebom.

Laž #2: Drug iz škole ti kaže da mu se dopadaš i pozovete da izađete za vikend. Ti mu kažeš da si zauzeta. Svakog vikenda. Do kraja godine.

Reci mu istinu: Stvarno je glupo lagati nekoga ko je imao dovoljno hrabrosti da svoje emocije iznese pred tebe, zbog toga mu objasni da je najbolje da samo ostanete priijatelji – i tako se i ponašaj, bez zavlačenja. Možda se čini teško, ali na duge staze je to pravo rešenje.

Laž #3: Tvoja ekipa opet ide na bazen, a tebi se ne ide, pa slažeš da moraš da čuvaš mlađeg brata, iako imaš druge planove

Reci im istinu: Nema potrebe da lažeš ljude koji su ti bliski. Njima uvek i u svakom trenutku treba da govoriš istinu. Naravno, povremeno ćeš zbog njih pogledati grozan film ili jesti burger koji ne voliš, ali tu i tamo nije loše da im kažeš dati se nešto ne radi.

Laž #4: Jedna od drugarica koja se nedavno priključila grupi je prava drama queen i uvek unosi nervozu. Uprkos tome, uporno je pozivaš iako će se noć pretvoriti u pakao

Reci joj istinu: Nema pisanog pravila da sa nekim moraš da se družiš. Prosto, ako se ne poklapaš sa nekime, bolje je da se ne družite često, nego da zbog toga ispaštaš ne samo ti, već i veći krug ljudi.

Laž #5: Tvoja drugarica je zaspala na suncu i pocrnela na totalno pogrešnim mestima – izgleda kao zebra! Kada te pita jel izgleda dobro, ti joj to potvrdiš.

Reci joj istinu: Jasno je da je i tvoja drugarica svesna kako izgleda i da joj treba samo malo pozitive, ali nemoj da preteruješ sa pohvalama, da ne bi dobila pogrešnu ideju. Uvek je bolje biti iskren, čak iako je to u početku pecne.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.