in ,

GrrrGrrr LOVE!LOVE! SlatkoSlatko LOLLOL OMGOMG WINWIN CryCry

Netflix zbog kritika menja prvu sezonu serije ’13 Reasons Why’

(foto: Netflix)

Kreatori serije , koja je bila izvor kontroverzi među društvom koje se bori za prevenciju samoubistva, konačno su odličili da slušaju kritike koje dobijaju, zbog čega su odlučili da promene prvu sezonu.

Tvorac serije se nedavno oglasio na Twitteru i otkrio da je odlučio da napravi malu izmenu nakon što je potražio savet medicinskih stručnjaka.

Čili smo od mnogih mladih ljudi da ih je serija 13RW ohrabrila da počnu da razovaraju o teškim temama kao što su depresija i samoubistvo, zbog čega su našli pomoć. Dok se pripremamo da pustimo treću sezonu postali smo svesni debate koja kruži. Zato smo na osnovu saveta medicinskih stručnjaka odlučili da editujemo scenu u kojoj je Hannah izvršila samoubistvo u prvoj sezoni.

Inače, dva različita istraživanja su nedavno došli do zaključka da je nakon premijere ove serije stopa samoubistva među tinejdžerima (deca od 10 do 19 godina) porasla za 13,3%. Eksperti za mentalna zdravlja su zabrinutiji nego ikada zbog načina na koji su mentalne bolesti predstavljene u medijima jer smatraju da su ova istraživanja dokazala da samoubistva mogu biti ‘zarazna’.

Ipak, eksperti ističu da je nezahvalno direktno kriviti seriju za skok samoubistva, jer je nemoguće potvrditi da li su tinejdžeri, koji su umrli samoubistvom, tokom kritičnog perioda gledali 13 Reasons Why, ali dodaju da je slučajnost u tajmingu velika.

Komentari

Ostavite odgovor

Loading…

0

Komentari

komentara