Najčešći ljubavni saveti i… da li ih treba poslušati

Kada počneš da se zabavljaš odjednom svi imaju da ti daju neki savet. Ali da li su ti saveti zaista tako efektni? Mi rešavamo sve misterije oko famoznih ljubavnih saveta.

Najbolji savet tvog najboljeg druga

“Nemoj da si mnogo prisna pred njegovim društvom“

Zašto to kaže: Bez ozbira da li su u pitanju njegovi prijatejli, roditelji ili čak obični stranci na ulici, neki ljudi jednostavno ne vole da gledaju zaljubljene kako se ljube i grle pred svima. A takav stav je veoma čest u grupici muškaraca, jer većina njih verovatno nema devojku ili nisu dovoljno zreli da znaju kako se ti i tvoj dečko osećate. Zato im je jako neprijatno kada vide kako se njihov drug grli i mazi sa devojkom pred svima.

Da li da ga poslušaš: Veza između tebe i tvog dečka se tiče isključito tebe i tvog dečka. Na vama je da odlučite da li vam prija kada pokazujete emocije pred svima i da li volite da se držite za ruke čak i na časovima. Ako se oboje slažete da vam ne smeta to što vas drugi gledaju, onda nema potrebe brinuti šta njegovi drugari misle ili šta te tvoj najbolji drug savetuje.

Najbolji savet tvoje mame

“Nemoj da preteraš“

Zašto to kaže: To što u fioci čuvaš milion pisama koje si mu napisala ali još uvek nisi poslala ili to što tačno znaš kome je šta lajkova u poslednjih godinu dana, možda na prvi pogled deluje simpatično. Ali kada malo boje razmisliš, to više deluje kao opsesija nego kao zaljubljenost.

Da li da je poslušaš: Zaljubljenost utiče na nas i u pozitivnom i u negativnom smislu. A kada se pored tebe nalazi savršeni dečko, onda je teško odrediti da li radiš ispravnu ili pogrešnu stvar. Zato je dobro da redovno imaš iskren razgovor sa drugaricama koje će  ti na vreme reći da li si se zbog nove veze promenila ili ne. Ne dozvoli da zbog dečka izgubiš sebe. Ako i dalje imaš dobre ocene u školi i pronalaziš vreme iza društvo, zašto bi onda bio problem što konstantno pratiš šta tvoj dragi objavljuje na Instagramu? Zar ne?

Najbolji savet tvog društva

“Čokolada je slađa od dečka“

Zašto to kažu: Ovim jednostavno žele da ti poruče da samo zato što si našla dečka ne znači da treba da zaboraviš i zapostaviš sve oko sebe i prestaneš da uživaš u svarima u kojima si nekada uživala.

Da li da ih poslušaš: Dobra vest je da ne moraš da biraš prioritete. Ako to želiš i ako misliš da je ispravno, dečko i najbolja drugarica mogu da ti budu jednaki prioriteti, pa ne moraš da biraš samo jednog od njih dvoje. Poenta je da pravilno izbalansiraš sve. Ako dovoljno vremena posvećuješ i dečku i društvu, ni jedna strana ti neće prebacivati i svi ćete biti jako zadovoljni. A onim danima, kada si pretrpana školskim obavezama i ne možeš da nađeš vremena i za dečka i najbolju drugaricu, onda smisli neku aktivnost u kojoj svo troje možete da uživate. Gledanje filma je uvek odličan izbor!

Najbolji savet tvoje starije sestre

“Nemoj da mu šalješ poruku, ako ti je on prvi ne pošalje“

Zašto to kaže: Postoji puno razloga zbog kojeg ćeš čuti da devojka ne treba prva da šalje poruke: 1) dečaci vole svoj prostor 2) devojke koje prve šalju poruku deluju previše napadno 3) ne pokazuj mu odmah koliko ti znači 4) muškarci vole kada su devojke malo misteriozne.

Da li da je poslušaš: Pošalji mu poruku kada želiš nešto da mu kažeš. Ako zaista želiš da mu poručiš da je danas izgledao prezgodno u dresu ili da ti se jako svidela prezentacija koju je napravio na času istorije, onda nema potrebe da čekaš da ti on prvi pošalje poruku. Veruj nam, tvoja poruka će mu ulepšati dan. Ali nemoj da preteruješ. Ako ste se videli pre sat vremena, onda nema potrebe da mu pošalješ poruku: “Šta radiš?“. Između ostalog, imaj razumevanja i da i on ima obaveze zbog kojih neće moći da ti se posveti 24 sata dnevno.

Najbolji savet tvog brata

“Nemoj toliko da se šminkaš“

Zašto to kaže: Možda tvoj brat samo želi da što pre završiš sa šminkanjem i konačno oslobodiš WC ili se slaže sa istraživanjima koja su pokazala da muškarci na žene sa dramatičnijom šminkom često gledaju kao na uoražene i površne.

Da li da ga poslušaš: Bez obzira da li si tip devojke koja ujutru stavi samo malo maskare i labelo ili neko ko ne može bez konturisanja i veštačkih trepavica, tvoj izgled je samo tvoja stvar. Bitno je da se osećaš samouvereno, a ako ti šminka u tome pomaže, onda nema potrebe da je se odričeš! Veruj nam, ni jedan dečko te neće ostaviti jer si stavila senku! A čak iako mu na početku deluješ uobraženo, sigurni smo da će brzo promeniti mišljenje.

Najbolji savet tvoje bake

“Nemoj da otvaraš novčanik na dejtu – džentlmen uvek plaća“

Zašto to kaže: Nekada su isključivo muškarci zarađivali, zbog čega su i oni plaćali svaki put kada izađu sa devojkom/ženom. Ali stvari su se promenile. Devojke danas rade iste poslove kao i muškarci, tako da zašto bi obaveza plaćanja pala na njih?

Da li da je poslušaš: Da se razumemo –  ako si prvi put izašla sa simpatijom, on će sigurno insistirati da plati piće koje ste popili. Ali to ne znači da ti ne treba ni da se ponudiš da platiš deo računa. Kada počnete da se zabaljate i češće izlazite zajedno, onda više zaista nije u redu da on stalno plaća i tvoje troškove, čak i ako on insistira na tome. Sa vremena na vreme ti izvedi njega na večeru ili ako odete u biskop i on plati karte, ti onda kupi grickalice. Nekada ga iznenadi i kupi mu omiljenu čokoladu i pokaži mu da misliš na njega. Ovi mali znaci pažnje će mu puno značiti!

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.