Moguće je: Evo kako da ostaneš u dobrim odnosima sa bivšim

Mnogi psiholozi ne preporučuju da ostaneš u dobrim odnosima sa bivšim. Čuj, psiholozi… čak će ti i prijatelji to reći. Ali, prosto je nekad realnost drugačija.

Možda živite u istom studenjaku, možda ste zajedno od srednje škole pa ste drugari, možda su vam životi toliko isprepletani da nema drugog rešenja.

Ako prihvataš činjenicu da ćete se sretati, ali znaš da će ti biti teško, evo šta možeš da učiniš da olakšaš i sebi a i drugima situaciju.

Nikada nemoj da se smuvaš ponovo sa njim

Ukoliko ćeš sa bivšim da budeš prijatelj, nema povremenog viđanja na par sati! Moraćete da se viđate – na rođendanima prijatelja, žurkama, izlascima, ali nikad ne dozvoli da izgubiš kontrolu i opet uplovite u neobaveznu vezu, jer je tako nešto posle prave veze potpuna katastrofa. Toliko je drugih osoba na svetu, nemoj da ti bivši bude prvi izbor za vezu bez obaveza.

Ne pravi ga ljubomornim

Čak i kad obećaš sebi da se nećete ponovo muvati i smuvati na jednu noć, instikt ti govori da treba da ga praviš ljubomornim. Nemoj. Znamo koliko je dobar osećaš kad znaš da te neko želi i da se lomi oko tebe, ali nećeš dobiti ništa time osim činjenice da ćete i dalje biti u nekakvom neželjenom kontaktu, a to nije dobro ni po tebe ni po njegu. Na stranu što je čitava stvar prilično detinjasta.

Održavajte bar neku daljinu

Ima razlike između toga da sa bivšim ostaneš u prijateljskim odnosima i da postanete najbolji prijatelji. Prva stvar može da bude bolna, druga je bolno pogrešna. Daljina znači da ne treba često da ostajete u manjem društvu. Ne treba da gledate filmove sami. I svakako – ne treba da flertujete ni u jednoj situaciji.

Nema razloga da mu pišeš

Ako ste ostali u okej odnosima, naravno da ga nećeš blokirati na društvenim mrežama, ali isto tako nema razloga da mu pišeš – posebno ne da od njega tražiš mišljenje za bilo šta. Piši drugarici.

Niko ne voli pasivnu agresiju

Ovo je jedna od najgorih osobina koju možeš da poseduješ – da se praviš da je sve okej, a zapravo ga bockaš kad god se vidite. Nemoj to da radiš, jer mu neće biti prijatno – a neće ni tebi, kad mu svega bude preko glave.

Nastavi dalje – i zbog sebe i zbog njega

Ako se krećete u istim društvenim krugovima, sva je prilika da ćete se sresti tu i tamo. Videćeš ga sa novom devojkom, on tebe sa novim momkom – a ako ne nastaviš dalje, završićeš tako što ćeš ga prezreti, a nema razloga za to. Ne otvaraj stare rane, nego se potrudi da gradiš svoj život dalje.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.