in

Miley Cyrus se izvinjava zbog poblematičnog komentara o hip-hopu

je svojevremeno važila za jednu od najkontroverznih pevačica na svetskoj muzičkoj sceni. Bangerz eru su obeležili brojni skandali, a sve je završeno problematičnim komentarima koje je dala 2017. godine.

Naime, iako je album iz 2013. bio inspirisan cenjenom hip-hop kulturom, Miley je nakon par godina u jednom intervjuu diskreditovala hip-hop pesme:

Volim novu Kendrickovu pesmu (Humble). Kada kaže: ‘Pokaži mi nešto prirodno kao što je zadnjica sa strijama’. Volim to. Nema prostih stihova. Takve pesme više ne mogu da slušam. To me je oteralo sa hip-hop scene. Postalo je previše ‘Lamborghinija, Rolexa, imam devojku na mom *****’. To više nije moj stil.

Ovi komentari su izazvali veliku kritiu javnosti. Optužili su je da želi da uguši kulturu, koja joj je nekada pomogla da povrati popularnost.

Jedna devojka je objavila video na ovu temu na svom YouTube kanalu, koji je privukao i Mileynu pažnju, zbog čega je i zvanično uputila izvinjenje. Ispod videa je između ostalog napisala:

Svesna sam svoje platforme i uvek sam je koristila na najbolji način kako bih privukla pažnju na nepravdu. Želim da kažem da mi je žao. Priznajem da je to što sam rekla: ‘To me je oteralo sa hip-hop scene’, neprihvatljivo. Privilegija je imati sposobnost da uđem i da izađem iz neke scene.  Postoje decenije nejednakosti kojih sam svesna, ali još uvek imam puno toga da naučim. Moje reči su postale razdvajač u vremenu u kojem su zajedništvo i jedinstvo ključni. Ne mogu da promenim ono što sam rekla, ali mogu priznati da sam pogrešila.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara