in

Kylie Jenner više nije milijarderka: magazin Forbes joj oduzeo titulu zbog „mreže laži“

Magazin Forbes objavio je danas priču o „mrežama laži Kylie Jenner„, koja je navodno lažirala zaradu kompanije Kylie Cosmetics, kako bi se bolje „prodala“ ali i našla na listi milijardera ove medijske kuće.

Kylie i Kris Jenner navodno su naduvale brojke u izveštajima koje su dale na uvid magazinu.

„Jasno je kao dan da je tim Kylie lagao,“ piše Forbes.

„Početkom godine, Kylie Jenner je prodala polovinu kompanije za kozmetiku za neverovatnu količinu novca. Ipak, ono što je sitnim slovima napisao jeste da je godinama naduvavala veličinu i uspeh sopstvenog biznisa,“ dodaju iz magazina.

Magazin je ranije pisao da je porodica Jenner pozvala novinare u svoj dom, ali i revizorske kancelarije, te je dala na uvid i dokumente o povraćaju poreza „koji su navodno bili falsifikovani.“

Forbes je ovaj pokušaj Jennerove nazvao „očajničkim potezom da se bogati prikažu još bogatijim.“

Ono što je zanimljivo jeste da, iako nije milijarderka, njeno bogatstvo se sada procenjuje na blizu 900 miliona dolara. 

Na mrežama se ubrzo oglasila i Jenner, napisavši da joj nikada nije bila namera da uvećava svoje bogatstvo i da je najmanji problem na svetu to koliko ona ima novca, navodeći da je ovaj izveštaj netačan.

„Mislila sam da ovaj sajt ima reputaciju… sada vidim samo nekolik onetačnih izjava i nedokazanih tvrdnji. Nikad nisam tražila bilo kakvu titulu niti pokušala da lažem. TAČKA,“ napisala je.

„Da li je zaista vaš dokaz to da su dokumenti za povraćaj poreza MOŽDA bili lažirani? Dakle, MISLILI STE da su lažirani? Da li stvarno čitam ovo,“ dodala je.

Jenner se na listi milijardera pojavila u martu 2019. godine, a svoju poziciju je učvrstila kada je u novembru prodala 51% firme Kylie Cosmetics kozmetičkom gigantu Coty za 600 miliona dolara. Nakon finalizacije dogovora u januaru ove godine, vrednost njene firme sada je 1,2 milijarde dolara.

A zahvaljujući novcu od prodaje i preostalih 49% udela u istoj, Kylie se našla na listi među 2095 ljudi, koji imaju preko milijardu dolara.

„Ništa od ovoga nisam očekivala, nisam mogla da predvidim budućnost. Ali, lepo je kad ti neko oda počast. To je vetar u leđa,“ rekla je svojevremeno za Forbes.

1 komentar

Napiši nam šta misliš

One Ping

  1. Pingback:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *