in

CryCry

Kylie Jenner prodala deo kompanije! Evo ko su novi vlasnici Kylie Cosmetics

Kylie Jenner prodala je većinski udeo u kompaniji Kylie Cosmetics, koju je osnovala i zahvaljujući kojoj je zaradila prvu milijardu i time postala najmalađa samostalna milijarderka.

Kupac kompanije je kompanija Coty, u čijem su vlasništvu brendovi Covergirl, OPI Clairol. U saopštenju koje je danas objavljeno, Kylie je objasnila koji su razlozi za ovakav postupak.

„Srećna sam što smo sklopili partnerstvo sa kompanijom Coty, kako bismo nastavili da dolazimo do što više fanova Kylie cosmeticsKylie Skin. Nastaviću da sa vama delim kreativnost i genijalnost budućih kolekcija i družim se sa vama na društvenim mrežama,“ stoji u zajedničkom saopštenju, koje je potpisala Kylie.

„Ovo partnerstvo će omogućiti mom timu i meni da se fokusiramo na kreiranje i razvoj svakog proizvoda, dok gradimo brend koji će mostati svetska kuća lepote.“

https://www.instagram.com/p/B45w_3jHSit/

Udeo u kompaniji prodat je za 600 miliona dolara, a Kylie će, sa svojim timom, nastaviti da vodi sve kreativne i komunikacione delove kompanije

Kompanija Coty navodno ima planove da se proširi na internacionalno tržište, a među novim proizvodima naći će se kolekcija za nokte i parfemi.