in

WINWIN LOVE!LOVE!

Kylie Jenner donirala pola miliona dolara deci koja boluju od raka

Jenner je, sarađujući s neprofitnom organizacijom Teen Cancer America, pomogla u otvaranju dela bolnice

Milijarderka Kylie Jenner donirala je pola miliona dolara Dečijoj bolnici u Vanderbiltu, te je na ovaj način odala počast svom prijatelju Harryju Hudsonu, pevaču i tekstopiscu koji se izlečio od raka.

Jenner je, sarađujući s neprofitnom organizacijom Teen Cancer America, pomogla u otvaranju dela bolnice u kojem se mladi pacijenti koji imaju rak mogu okupljati, igrati video igre, gledati filmove i meditirati.

Ona je još 2017. godine objavila da počinje sarađivati s organizacijom Teen Cancer America. Tada je izjavila da je preko rođendanske kolekcije svoje linije šminke Kylie Cosmetics prikupljala novac kako bi pomogla ovoj organizaciji.

“Teen Cancer America je odlična organizacija i drago mi je da sam se preko Harija naučila nešto o njenom radu. Upućujem dobre želje svim pacijentima i njihovim porodicama”, izjavila je Jenner.

“Hey, I’m Here For You” je ime Hudsonove humanitarne organizacije i njegovog albuma koji je objavljen prošle godine. Neimenovani izvor je za Page Six izjavio da je Jenner bila prisutna na mnogim Hudsonovim terapijama i da je bila upoznata o posebnim okolnostima kroz koje je prolazio tokom oporavka.

“Kada je Harryju dijagnostifikovan Hodgkinov limfom pre tri godine, jedna od stvari koja je zaista pogodila njega i Kylie je bila nemogućnost da se tinejdžerima pruži više emocionalne podrške. Smatrali su da je uz lečenje takođe bitno da je prostor uređen na način da se pacijenti osećaju ugodno.”

Hudson je naglasio da je ovo bio prvi od mnogih prostora za mlade ljude koje planira da otvori u bolnicama širom Sjedinjenih Američkih Država.

“Uz pomoć organizacije Teen Cancer America smo uspeli da otvorimo prvi deo bolnice namenjen tinejdžerima. Drago mi je da imam priliku da nastavim partnerstvo s Dečijom bolnicom u Vanderbiltu”, rekao je on.

Jenner je prošle godine donirala milion dolara doktorki Tais Aliabadi kako bi joj pomogla u akciji kupovine stotina hiljada maski i druge zaštitne medicinske opreme koja je bila neophodna za borbu protiv pandemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *