Kroz šta prolazimo nakon prvog raskida? Ovo su svi stadijumi

Prva ljubav je slatka, slađa nego i jedna sledeća, prvenstveno zato što je sve novo, sve se iskušava po prvi put. Prvi poljubac, prvi izlazak, ali isto tako i prvi raskid. Danas ćemo pričati o svih fazama kroz koje prolazimo nakon tog prvog raskida.

Raskid

Svaki raskid je sličan, bilo da govorimo o zajedničkoj odluci, ili pak nečemu težem, poput prevare, prolazimo kroz prekid odnosa i postoje emocije koje ćemo doživeti. U ovoj fazi je najvažnije imati „čist raskid“, odaljiti se od te osobe, jer time daješ sebi mogućnost novog početka, jer dokle god je ta osoba u priči, to neće biti moguće.

Tuga

U redu je biti tužan, pa ipak je to prva osoba kojoj si dovoljno verovala da uđeš u vezu i prirodno je da ti fali i da osećaš prazninu. Nemoj potiskivati suze i tugu, isplači se i daj sebi vremena da nastaviš dalje.

Usamljenost

Gde je raskid, tu je i usamljenost. Ipak smo ostali bez osobe koja je bila deo naše svakodnevice, a kako da prodjemo kroz ovu fazu? Okruživanjem s prijateljima, popunjavanjem vremena, ali nikako javljanje bivšem.

Ljutnja

Verovatno i najgora faza, osoba koja je bila centar sveta, koju si volela, postaje predmet „mržnje“ i nečeg negativnog. Da, možda nije fer, možda to ne zaslužuje, ali i to je deo zecelenja. Zapisuj svoje emocije, pričaj sa ljudima, izbaci tu ljutnju i bes iz sebe.

Povratak

Iako ne svima, ovo je nešto što zadesi mnoge koji prolaze kroz raskid, ali iako  postoje uspešne priče o pomirenju, veći je procenat onih manje srećnih. Time možeš samo prolongirati ono što je neizbežno, a to je preboljenje.

Svetlo na kraju tunela

Nije preboljenje, ali je prvi korak ka tome, primećuješ lepe stvari oko sebe, ne vidiš sve negativno, osećaš se kao da se vraćaš u normalu, navikavaš se na njihovo odsustvo. Nekome treba manje vremena, nekome više, ali ovaj stadijum će doći, a to je samo korak do nastavljanja dalje.

Preboljenje

Da, možda sumnjaš da ćeš se opet zaljubiti, ali u ovoj fazi polako počinješ da osećaš mir, i iako možda nećeš ući u novi odnos odmah, svestna si da je sve ovo normalno, da je sve lekcija, da je svaki raskid drugačiji i da je individualno koliko će vremena trebati za pomirenje sa činjenicom da je vreme za nove ljude i nove veze, taj trenutak će doći.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.