in

LOVE!LOVE! LOLLOL

Kraj drame: Taylor Swift ipak izvodi stare pesme na dodeli nagrada!

Nakon višednevne drame oko prava na izvođenje pesama koje je sama napisala, a koje su u vlasništvu izdavačke kuće Big Machine (i Scootera Brauna),  konačno je dobila dozvolu da izvede stare pesme na predstojećoj dodeli Američkih muzičkih nagrada.

Podsećanja radi, pevačica je objavila otvoreno pismo u kome je optužila bivšu izdavačku kuću da blokira njen nastup na dodeli Američkih muzičkih nagrada, gde će biti proglašena Umetnicom godine. Big machine je odgovorila na ovo saopštenje u kome demantuje njene tvrdnje i optužuje je za dug od skoro 8 miliona dolara.

Ipak, danas su izdali novo saopštenje, zajedno sa produkcijom Dick Clark koja organizuje dodelu nagrada.

„Izdavačka kuća Big Machine i produkcija Dick Clark objavljuju da su došli do dogovora oko licenciranja pesama, kojim je omogućeno dalje reprodukovanje pesama nakon dodele nagrada i emitovanje pesama u repriznim terminima na različitim platformama,“ stoji u saopštenju.

„Ovo se odnosi i na predstojeću dodelu Američkih muzičkih nagrada. Treba napomenuti da izvođačima ne treba dozvla da izvode numere na televiziji ili nekom drugom mediju uživo. Odobrenje izdavačke kuće potrebno je samo za audio i video snimke i njihovu dalju distribuciju,“ dodaje se u saopštenju.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara