in

LOVE!LOVE! LOLLOL

Kraj drame: Taylor Swift ipak izvodi stare pesme na dodeli nagrada!

Nakon višednevne drame oko prava na izvođenje pesama koje je sama napisala, a koje su u vlasništvu izdavačke kuće Big Machine (i Scootera Brauna), Taylor Swift konačno je dobila dozvolu da izvede stare pesme na predstojećoj dodeli Američkih muzičkih nagrada.

Podsećanja radi, pevačica je objavila otvoreno pismo u kome je optužila bivšu izdavačku kuću da blokira njen nastup na dodeli Američkih muzičkih nagrada, gde će biti proglašena Umetnicom godine. Big machine je odgovorila na ovo saopštenje u kome demantuje njene tvrdnje i optužuje je za dug od skoro 8 miliona dolara.

Ipak, danas su izdali novo saopštenje, zajedno sa produkcijom Dick Clark koja organizuje dodelu nagrada.

„Izdavačka kuća Big Machine i produkcija Dick Clark objavljuju da su došli do dogovora oko licenciranja pesama, kojim je omogućeno dalje reprodukovanje pesama nakon dodele nagrada i emitovanje pesama u repriznim terminima na različitim platformama,“ stoji u saopštenju.

„Ovo se odnosi i na predstojeću dodelu Američkih muzičkih nagrada. Treba napomenuti da izvođačima ne treba dozvla da izvode numere na televiziji ili nekom drugom mediju uživo. Odobrenje izdavačke kuće potrebno je samo za audio i video snimke i njihovu dalju distribuciju,“ dodaje se u saopštenju.