Kiss kiss: Šta poručujemo različitim vrstama poljubaca?

Svi volimo da se ljubimo i beskrajno uživamo u poljupcima. Neko preferira duge, a neko kratke poljupce. Brze. Kratke. Nežne. Grube. Varijante su beskonačne.

Phil Mutz sa sajta Little things je izdvojio 10 najkarakterističnijih vrsta poljubaca i otkrio šta oni govore o nama. Naravno da ih kombinujemo sve (ili barem nekoliko njih) ali sigurno postoji taj jedan u kom najviše uživamo. Pronađi svoj poljubac i vidi šta njime poručuješ osobi sa kojom se ljubiš.

Nežni poljupci

Ovi poljupci su rezervisani za one prema kojima osećamo nešto više. Često umeju da budu uvod u intezivnije poljupce, ali ne mora uvek da bude tako. Nekad nam prija da se ljubimo dugo i nežno ne očekujući da će doći išta nakon toga. Preferiraju ih oni koji nemaju problem sa intimnošću i koji se ne boje da iskažu svoja osećanja.

Blic poljupci

Ovi poljupci su kratki i dolazi samo do ovlašnog dodirivanja sklopljenim usnama. Obično je prvi poljubac upravo na blic. Uz pomoć njih obično uspostavljamo kontakt sa drugom osobom i ispitujemo teren, tj. da li želimo da to pređe u nešto više. Ova vrsta poljupca je sasvim dovoljna da se oseti da li postoji elektricitet između dve osobe. Nakon blic poljupca osetimo ili ne osetimo iskru, u sebi, ali i u drugome. Kako veza postaje intimnija najčešće preuzimaju ulogu pozdrava i znače Zdravo ili Vidimo se uskoro.

Ljubljenje samo jedne usne

Kada se fokusiramo samo na jednu usnu svog partnera to je već znak da je nešto dublje u pitanju jer želimo duže da se zadržimo i ispitamo tačno određenu celinu usne. Radi se o boljem upoznavanju partnera i ukazuje na početak ljubavi.

Francuski poljupci

Najčuveniji. Filmski. Predstavljaju najintimnije poljupce jer dolazi do dodirivanja jezika, a najbolji su pokazatelj da li se uklapamo sa nekim, tj. da li umemo da pratimo njegov ritam. Ako ne možemo da uskladimo jezike to često znači da nećemo umeti da uskladimo ni bilo šta drugo u zajedničkom životu.

Poljupci sa otvorenim ustima

Oni su prvi znak pojačane seksualne želje. Muškarci ih češće preferiraju od žena, ali i pripadnice lepšeg pola, takođe, uživaju u njima. Napeti su i ukazuju na sve slabiju mogućnost suzdržavanja.

Poljubac u obraz

Ova vrsta poljupca ne mora nužno da bude ljubavne prirode. Često ih razmenjuju prijatelji. U vezi su česti kod onih koji su pre svega prijatelji i povezuje ih mnogo više od strasti.

Poljupci sa sklopljenim usnama

U ovoj vrsti poljupca dolazi do najmanjeg dodira i samim tim ukazuju na najmanje intimnosti. Ako dobijete ovakav poljubac zapitajte se koliko vam je bliska osoba preko puta vas.

Anđeoski poljubac

Poljubac u očni kapak. Time dajemo do znanja da štitimo osobu koju ljubimo i šaljemo joj poruku da duboko brinemo za nju.

Nežno grickanje usne

Jedan od najerotičnijih poljubaca. U sebi sadrži određenu dozu grubosti, ali i nežnosti. Sve je u savršenom balansu. Malo intenzivniji poljubac bi bio bolan, malo blaži bi bio neosetan. Njima iskazujemo izraženu seksualnu želju. Postali su naročito popularni nakon filmova o vampirima.

Spajdermen poljubac

Vezan je za kultnu scenu iz filma o ovom super junaku. Ukoliko volite da ljubite svog partnera u nestandardnim pozama to je znak da je vaša veza još uvek spontana i prepuna eksperimentisanja. Bilo bi dobro da sačuvate taj duh.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.