Kako je Shawn Mendes pronašao samog sebe

Ukoliko provedete samo par minuta na Instagram profilu Shawna Mendesa ili preslušajte njegove poslednje pesme, lako ćete shvatiti jedno: mlada zvezda živi svoje najbolje dane.

Pun je samopouzdanja, opušten i jasno je da je srećniji nego ikada. No, to nije uvek bilo tako. Shawn se u jednom trenutku prepustio industriji koja je počela da ga lomi i u potpunosti je izgubio sebe i svoj identitet.

“Bio sam uplašen muzike industrije i zabrinut da ću izgubiti talenat i sve. Nisam imao kontrolu,” rekao je on.

Kako bi se uklopio u ono što se od njega zahteva – kalup tinejdž pop zvezde – Shawn je morao da sakriva neke delove sebe od javnosti.

“Strašno je kad morate da budete nešto što niste, da se pretvarate pred celim svetom. A znam kako je teško biti autentičan danas,” objasnio je.

Shawn je postao velika zvezda, ali duboko u sebi znao je da nešto nije u redu. Nije mogao da slavi sopstveni uspeh sa drugima, kada je znao da je sve to laž, da on nije prikazao pravu sliku o sebi. Stalno je postavljao sebi pitanja da li je sve to ispravno i da li će i dalje imati podršku javnosti ako napusti osobu koju je kreirao. 

“Ako kažem svetu da sam normalna osoba, da li će prestati da dolaze na moje nastupe i slušaju moju muziku,” upitao se Mendes.

Kada je Shawn odlučio da rizikuje i pokaže svetu svoje pravo lice? U onom trenutku kad je prvi put odgledao dokumentarac Shawn Mendes: In Wonder.

“Shvatio sam da moram da dam sebi oduška, jer sam bio pod prevelikim pritiskom,” priznao je on.

Dokumentarac mu je pomogao i da shvati da će ga fanovi voleti, bez obzira na sve. Zbog toga je sada kao otvorena knjiga – sve deli sa javnosti, čak i ako stvari nisu baš lepe. To što je dopustio da ga javnost vidi u drugom svetlu, pomoglo mu je i da izgradi drugačiji odnos sa ljudima koji su mu bliski i koje voli.

“To mi je pomoglo da budem nežniji, draži i pružam više podrške bliskima. Želim da budem osoba koja će spustiti sve štitove i tako inspirisati i druge da urade isto,” rekao je to.

Najbolja stvar u svemu je to što je Shawn sada slobodan da radi šta god poželi. “Nisam zabrinut kako bi nešto moglo da utiče na moj imidž i hoće li. Ne bežim od sebe i u tome je lepota. To je pravi uspeh,” zaključio je. 

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.