Kako izvoditi rituale za vreme punog meseca

fb
tw
wa
tg

Pun mesec javlja se na svakih 29.5 dana – otprilike svakog meseca. Mesec pored toga što kontroliše plimu i oseku, takođe može uticati duhovno i fizički na ljude. Tokom punog meseca mnogima će biti teže da zaspe, a naučnici takođe istražuju kakav uticaj ovaj fenomen ima i na kardiovaskularni sistem.

Zbog toga su narodi mnogih kultura tokom vekova usvojili načine kako da iskoriste energiju koju pun mesec nudi.

Evo nekoliko stvari koje možeš da uradiš ako želiš da učestvuješ u ritualu punog meseca. Ne strašno ako se propusti prvu noć punog meseca, on obično sija 1-2 dana nakon toga, tako da još uvek može da se iskoristi njegova energija.

Spali negativne misli

Zapiši sve negativne misli koje ste imaš ili negativno iskustvo koje bi moglo uticati na tvoj život na komadu papira. Da bi se negativnost  pustila u univerzum, potrebno je da spalite parče papira na kojem je prethodno zapisano sve što misliš da je negativno i od čega bi želeo/la da se oslobodiš (najbitnije je da prvo preduzmeš sve neophodne mere predostrožnosti), pod svetlošću punog meseca.

Postavi svoje ciljeve

Pun mesec se obično pada na kraju meseca, a to je odlično vreme za određivanje namera i ciljeva za sledeći mesec. Napiši listu svojih namera ili stvari koje želiš da ostvariš u toku sledećeg meseca i ostavi je preko noći pod mesečinom (ovo se može uraditi kroz prozor).

Disney Aladdin GIF - Find & Share on GIPHY

 

Očistite svoj prostor

Čišćenje je veliki deo rituala punog meseca mnogih ljudi. Spaljivanje bele žalfije verovatno je najpopularniji oblik čišćenja prostora, taj čin specifičan za molitvu, koja potiče od domorodačkih naroda Amerike. Bela žalfija je takođe sada u opasnosti zbog prekomerne berbe u divljini, zato se mogu koristiti alternative kao što je uzgajanje sopstvene žalfije kod kuće, crne žalfije, ruzmarina ili mente.

Palo Santo je takođe popularan izbor za čišćenje, ali ovo opcija ima velike veze sa domorodačkim kulturama u zemljama poput Brazila, Argentine, Paragvaja i Bolivije. „Palo Santo“ na španskom znači „Sveti štap“ i često se koristi za zaštitu od duhova, ali i u medicinske i lekovite svrhe. Međutim drvo Palo Santo trenutno je ugrožena vrsta.

Good Witch Kitchen nudi alternativu čišćenja prostora. Tako što se doda sušena lavande i so u posudu koja je otpornu na toplotu. Zatim se dodaje toplu voda, otvaraju se prozori. Tako voda isparava u vazduhu i hladi se. Može se dodati i svež limunov sok i malo ulja lavande. Činija se nosi po svim prostorijama u kući i na taj način se čisti svaka soba.

Čitanje tarota ili čitanje karti anđela

Ako imaš tarot kartu ili špil karata anđela, čitanje može biti potpun način da zaokružiš svoj ritual punog meseca. Možeš jednostavno da izvučeš tri karte da bi se predstavila prošlost, sadašnjost i budućnost ili da se pronađe složenije raspored.

Napravi mesečevu vodu

Ovo je verovatno najlakše jer je potrebno vrlo malo truda. Jednostavno napuni flašu vodom i ostavite je da upije mesečevu energiju preko noći. Sledećeg dana možeš piti vodu (možda skuvati jutarnju šoljicu čaja ili kafe sa njom) ili je iskoristiti za kupanje.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.