Kada je prerano da kažeš „volim te“ i ostale stvari koje te stresiraju

U vezi ste već neko vreme, držite se za ruke, šetate, ljubite i tako dalje… ali, osećaš već da bi uskoro trebalo da izgovorite one dve reči.

Odmah ti kroz glavu proleće: a šta ako ti ne uzvrati. Pa se setiš svih trenutaka iz osnovne škole, kad bi celo odeljenje saznalo za tvoju simpatiju, jer si to slučajno upisala u nečiji dnevnik, a onda potom danima zbijali šale na tvoj račun zbog toga. To je verovatno nikakav osećaj u poređenju sa tim da ti možda neće reći volim te. 

Postoji razlog i za to, zato hajde da vidimo kada je pravi trenutak da izgovoriš volim te.

Koliko rano je prerano?

Svaka veza je različita i zaista ne postoji metrika kojom bismo mogli da izmerimo kada je pravi trenutak da kažeš te reči, ali definitivno – sve pre nego što proslavite tri meseca zajedno je prerano. Čak i da si 100% ubeđena da je ta osoba prava za tebe, život je dug i ne moraju odmah da čuju te reči. Ako ste suđeni jedno drugome, bićete zajedno svakako.

Sve između šest meseci i godinu dana je sasvim okej (ako tokom tog perioda i dalje ne osećaš ljubav, nešto nije u redu u toj vezi.) Ako duže od godinu dana čekaš na to da izgovoriš „volim te“, trebalo bi da porazmisliš o tom odnosu – to se više pretvara u stres nego želju, pa možda niste jedno za drugo.

Ko treba da kaže prvi?

Znam da će svi reći da je to glupost i da nema pravila – što je donekle tačno, ali navedi mi jednu od bajki u kojima princeza prva izgovara princu da ga voli. Da, da, Dizni i njegove bajke, postavili su nam stvarno nerealne standarde kada su ljubavni odnosi u pitanju.

Na kraju krajeva, sve je stvar toga kako se ti osećaš i šta želiš. Ako misliš da te reči prvo treba da pređu preko tvojih usana – samo napred, uradi to. Svako od nas je različit – ljudi pokazuju ljubav na različite načine, pa će možda neki postupak reći više nego te dve reči.

Šta ti ne kaže „volim i ja tebe“?

Naravno da očekuješ da ti to kažeš, ako prvo ti izgovoriš volim te – i nećeš se smiriti dok ne čuješ te reči. Nekad izgovore istovremeno i osete olakšanje jer nisu znali kako da ti to kažu… a nekad samo zaćute ali I TO JE OKEJ. Sve u svoje vreme – bitno je da osetiš šta oseća.

Koliko treba da čekam na „volim te“?

Ukoliko nekome kažeš „volim te“ više puta pre nego što oni odluče da tebi uzvrate istom merom, možda imamo veći problem.  Neka prođe mesec dana – ako ni tada ne dobiješ isti odgovor, vreme je za razgovor i vidiš da li ste na istoj frekvenciji. Ako niste, samo ti troši vreme.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.