Joshua Bassett je bio žrtva homofobije nakon što se autovao

Joshua Bassett otkrio je u maju ove godine da je kvir osoba, a iako su u prvi mah mnogi to pozdravili, otkrio je da je bio žrtva homofobije. Govoreći za britanski magazin Attitude, mladi umetnik rekao je da je bio žrtva napada na internetu.

Otkrivajući da je „bio izložen velikoj homofobiji“, Joshua je rekao da je na teži način shvatio koliko još moramo da se razvijamo kada je u pitanju prihvatanje LGBTQI+ zajednice.

Uprkos tome, pozitivnog je duha.

„Ljudi me mogu mrzeti zauvek i govoriti najružnije moguće stvari, ali to ništa neće promeniti, jer morate da stojite i suočite se sa tim ljudima kao predstavnih svih onih bez glasa“, rekao je on.

Joshua je otvoreno govorio o svojoj seksualnosti u maju kada je rekao da je voli Harryja Stylesa.

„On je cool, ko ne misli da je Harry Styles cool?! I veoma je zgodan. Izgleda da je ovo video u kome se autujem“, rekao je tada i zbunio fanove.

U intervjuu za magazin GQ mesec dana kasnije, mladi pevač potvrdio je da je kvir, te da i dalje traži načine na koje može da iskaže sopstvenu seksualnost.

On je naveo da je intervju snimljen nekoliko meseci pre nego što je objavljen i da se nije premišljao mnogo da li treba da podeli taj deo sebe.

Kada sada ponovo odigrava taj trenutak u glavi – ljubav, mržnju, bes, konfuziju, poruke i pozive koje je dobio – jasno mu je da je uradio pravu stvar. „Dobio sam priliku da kažem ono u šta verujem. Stojim iza svake reči koju sam rekao,“ naveo je on.

Bassett je dodao i da nije želeo da ima klasičan izlazak iz ormara, jer smatra da društvo dovoljno napreduje – a i ne želi da bude obeležen na pogrešan način.

„U abecedi ima puno slova… Ponekad se vaše slovo promeni, ponekad pokušate sa drugim, drugi put shvatite da niste ono što ste mislili da jeste ili ste možda oduvel znali. Sve ovo može biti istina. Srećan sam što sam deo LGBTQ+ zajednice jer oni prihvataju sve. Ne dozvolite da vam kažu da ljubav nije ljubav. Takvima je ona najpotrebnija.“ zaključio je.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.