Još jedan TikTok izazov koštao mlade života: mreža uklonila „milk crate“ snimke

Sve su češći novinski natpisi u kojima saznajemo da je neko preminuo zbog izazova na TikToku. Uprkos dobrim stvarima koje ova mreža donosi, mnogo je onih izazova koji mlade mogu da koštaju života, a takav je slučaj i sa poslednjim.

TikTok je sa platforme uklonio sve snimke Milk Crate izazova, nakon brojnih povreda korisnika, ali i pucnjave u kojoj je preminulo troje ljudi.

Ovaj bizarni izazov proširio se internetom pre nekoliko nedelja, a cilj je da učesnici penju po stepenicama napravljenih od plastičnih gajbi za mleko, bez padanja. Deluje jednostavno, ali može biti prilično opasno ukoliko se stepenice sruše dok je osoba još uvek na njima.

Ljudi koji su učestvovali u ovom izazovu navodno su pretrpeli teške povrede, a neretko bi završili polomljenih kostiju. Neki su se dočekali i na vrat.

Izazov je brzo postao viralan, a video snimci imali su na milione pregleda – pre nego što ih je TikTok obrisao, zabranivši heštegove Milk Crate Challenge i Crate Challenge. Ukoliko kliknete na njih, otvoriće vam se stranica sa pravilnikom mreže.

„TikTok zabranjuje sadržaj koji promoviše ili veliča opasna dela, a mi uklanjamo video zapise i preusmeravamo pretrage na pravilnik zajednice kako bismo obeshrabrili takav sadržaj. Pozivamo sve da budu oprezni, bilo na mreži ili van njega“, stoji u saopštenju.

Međutim, nisu samo povrede proizašle iz izazova: tri osobe su umrle u Luizijani, nakon pucnjave: u nedelju (22. avgusta), neko je otvorio vatru dok je grupa muškaraca snimala video za Milk Crate Challenge. Sumnja se da je pucnjava bila usmerena na dva automobila parkirana u blizini. Na snimku se vidi čovek kako se penje na naslagane gajbe, pre nego što se čuju pucnji. Snimatelj tada beži i može se čuti kako neko govori: „Donesi mi pištolj, daj mi pištolj!“

Nažalost, u pucnjavi su poginuli Paris King (19) i Lazarus Thomas (34). Još jedan čovek je takođe proglašen mrtvim. Pucnjava je pod istragom.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.