in

GrrrGrrr LOVE!LOVE! SlatkoSlatko LOLLOL OMGOMG WINWIN CryCry

George R. R. Martin otkrio: Kraj Igre prestola biće isti u knjizi kao u seriji

Pisac George R. R. Martin izjavio je da uprkos negativnim reakcijama na završetak serije Igra prestola neće ništa menjati u predstojećim knjigama iz serijala Pesma vatre i leda na osnovu kojih je serija snimljena.

Prve četiri sezone „Igre prestola“ u najvećoj meri prate radnju pet Martinovih romana iz serijala Pesma vatre i leda. („Igra prestola“, „Sudar kraljeva“, „Oluja mačeva“, „Gozba za vrane“ i „Ples sa zmajevima“).

Serija je, međutim, u međuvremenu „prestigla“ romane i okončana je pre nego što je Martin uspeo da završi svoje romane, a navodno bi trebalo da budu objavljena još dva („Vetrovi zime“ i „San proleća“).

Iako su autori serije više puta naglasili da su smernice za rasplet „Igre prestola“ dobili od samog Martina, razočarani obožavaoci uzdaju se u to da će kraj epskofantastične sage o borbi za prevlast u izmišljenoj zemlji Vesteros, u knjigama ipak biti drugačiji.

Na njihovo razočaranje, Martin je u intervju za magazin Entertaiment Weekly izjavio da će sudbine glavnih junaka ostati iste, zato što želi da napiše knjigu „koju je oduvek nameravao da napiše“.

„U iskušenju sam da je promenim – ‘O, Bože, sj***no je, moram da smislim nešto drugačije’. Ali to je pogrešno. Zato što sam planirao određeni kraj, i ako ga promenim samo zato što je neko shvatio kakav će biti, ili zato što mu se ne sviđa, onda to uništava celu strukturu… Ne čitam sajtove obožavalaca. Želim da napišem knjigu koju sam oduvek nameravao da napišem. I kada bude objavljena može da im se sviđa ili ne“, rekao je Martin.

Pisac je rekao i da je bio pod velikim pritiskom da završi knjigu pre kraja serije, ali da je sa žurbom sada gotovo, budući da je serija završena.

„Biće gotova kad bude gotova“, kazao je Martin govoreći o objavljivanju naredne knjige.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara

Ona je bila glas Tračare: Kristen Bell otkrila da li će se pojaviti u novim epizodama kultne serije

Shawn Mendes na udaru jer nije želeo da pomogne LGBT fanu