Finale ‘PLL-a’: Konačno smo otkrili ko je A.D, ali da li je ovo zaista kraj?

fb
tw
wa
tg
(foto: ABC)

I taj dan je došao. Serija Pretty Little Liars se završila nakon 7 godina snimanja. Iz sezonu u sezonu kreatori su nas mučili novim misterijama i još većim tajnama, ali tome je konačno došao kraj. Sve maske su skinute, pa smo konačno saznali i ko je A.D.

Nakon odlične pretposlednje episode, nismo očekivali ništa manje ni od finala. Epizoda, koja je trajala 2 sata i čija je radnja smeštena godinu dana nakon završetka jezive igre, nam je držala pažnju do samog kraja i to sa razlogom. Ali krenimo od samog početka – špice.

Da li ste primetili da su ovog puta imali malo drugačiju uvodnu špicu? Navikli smo da na kraju fokusiraju jednu devojku koja će staviti prst na usta i napraviti famoznu Shhhh pozu (prvih par sezona je to uvek bila Aria, ali nakon što se Ali vratila, dvojke su se smenjivale). Ovog puta je ta tradicija preskočena, pa su se na našim malim ekranima pojavile sve lažljivice. Kretori su nas već na samom početku obavestili da nam spremili veliko iznenađenje.

Šta se desilo sa našim lažljivicama od kada su saznali da je Mona ubila Charlote? Ali i Emily su dobile dve prelepe ćerkice (inače, ispostavilo se da je Wren otac malih bliznakinja, mada devojke to nisu saznale), a male sestrice će ubrzo dobiti i društvo jer Hannah i Caleb žele da prošire porodicu. Arijino i Ezrino venčanje se približava, a Spencer je ostala vredna kao i uvek.

Koliko smo samo dugo čekali da saznamo ko je A.D, i taj odgovor smo konačno dobili. Već neko vreme internetom kruži glasina o tome ko bi A.D. mogao da bude. Ta glasina je postala jako popularna u poslednje vreme i izgleda da je bila tačna. Spencer ima sestru bliznakinju – Alex Drake. Igrom slučaja Spencer je dobila porodicu, prijatelje, život ka kojem svi teže, dok je Alex imala teško detinjstvo. Nikada nije naučila šta znači ljubav i kako je to kada imaš porodicu. Zato nije ni čudo što je pobesnela kada je saznala da ima sestru bliznakinju, koja je dobila sve ono o čemu ona sanja.

A kako je saznala? Ko joj je rekao? Wren! Alex su odmah nakon rođenja prebacili u Englesku (čak ima i jezivi naglasak), pa je jednog dana Wren slučano naleteo na nju u baru u Londonu i naravno pomešao je sa Spencer. Kockice su se brzo poklopile i oni su shvatili da Mary Drake ima tri ćerke. Alex je potom upoznala Charlote, stariju sestru koju je uvek želela. I baš kada je delovalo da njen život kreće ka drugom pravcu, sve se promenilo onda kada je Charlot ubijena. Došlo je vreme za osvetu i tako je nastala A.D.

Njen cilj je bio da ukloni Spencer zauvek i da ukrade njen život. Bukvalno. Ali naravno, nije uspela u svojoj nameri. Otkrivena je baš na vreme i to uz pomoć Jenne. Kako ne može da vidi, Jenna se u potpunosti oslanja na druga čula, pa joj ni malo nije bilo teško da primeti da ne razgovara sa Spencer. Javila je Tobyju, a on je ukapirao ostatak.

A.D. je pobeđena, a naše devojke su dobile srećan kraj. Hannah je trudna, Aria se udala, Ali je zaprosila Emily, a Spencer i Toby su obnovili svoju romansu. Čak je i Mona dobila svoj uvrnuti srećan kraj. Sada i ona ima veliku kuću za lutke, a u njoj dve lutke od krvi i mesa – Mary i Alex Drake.

Ova priča je možda završena, ali to ne znači da nema novih misterija. Fanovi tokom finala nisu obraćali pažnju na sporednu radnju. Da li se sećate Addison? Učenice koja neverovatno podseća na Ali dok je bila učenik? U finalu, smo saznali da su njih dve sličnije nego što to iko može da zamisli. Ne samo da zlostavlja ostalu decu u školi, već ima i svoju grupicu drugarica koje se ne odvajaju od nje. A poslednja scena naše ove serije, verovatno podseća na prve scenu u prvoj sezoni, samo što u njoj nije bilo glavnih glumica na koje smo navikli. Zapravo, u poslednjoj sceni Addisonine drugarice se bude u maloj kućici usred oluje. Primetili su da Addison nije među njima, a onda se pojavila još jedna drugarica koja im je rekla: ‘’Ona je otišla. Mislim da sam je čula kako vrišti’’. Poznato, zar ne?

Nismo sigurni šta ovaj kraj znači. Da li možemo da očekujemo još jednu seriju inspirisanu PLL ili možda Rosewood odbija da nas napusti bez i jedne tajne. Samo što ovog puta rešenje misterije nikada nećemo saznati.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.