Festival nauke objavio poziv za volontere: evo kako možeš da se prijaviš

fb
tw
wa
tg

Festival nauke, čije će 16. izdanje pod sloganom „Novo doba“ biti održano na Beogradskom sajmu od 4. do 6. maja 2023. godine, objavio je poziv za volontere.

Svi zainteresovani pozvani su da rade kao naučni promoteri sa naučnicima, kroz interaktivne i interesantne postavke osmišljene samo za ovu priliku. U saradnji sa MENSA Srbija, za sve zainteresovane volontere na ovogodišnjem Festivalu nauke biće sprovedeno besplatno MENSA testiranje, u terminu koji će biti naknadno određen.

Foto: Oksana Toskić, Festival nauke

Na Festivalu nauke učestvuju fakulteti, institucije, udruženja i pojedinci iz Srbije i iz inostranstva. Festival nauke na ovaj način skreće pažnju na važnost nauke i naučnog načina razmišljanja i generiše mlade ljude koji razmišljaju u ovom pravcu. Biće predstavljeno preko 40 postavki iz različitih naučnih oblasti.

Za potrebe prezentacije na postavkama i rad sa publikom, potrebni su zainteresovani mladi ljudi koji imaju iskustva u komunikaciji. Osnovni uslov za buduće volontere je da budu sa naučnom oblašću koju predstavlja festival, da budu komunikativnim i spremni za rad sa velikim brojem posetilaca Festivala nauke.

Prijave se dostavljaju na kontakt@festivalnauke.rs  najkasnije do 1. aprila 2023. godine, a potrebno je navesti ime, prezime, godište i fakultet koji se pohađa, sa nekoliko rečenica o posebnim oblastima interesovanja. Svaki volonter će nakon festivala dobiti sertifikat sa potvrdom o učešću.

Foto: Oksana Toskić, Festival nauke

Nakon dvogodišnje pauze, najveći regionalni događaj posvećen promociji nauke ovog proleća vraća se druženjima uživo.  Ovogodišnji Festival nauke pod sloganom „Novo doba“ predstaviće zaljubljenicima u nauku zanimljive programske celine kao što su Zona interaktivnih postavki, Naučno-fantastična bina, Ekspertinejdžeri, i Mala zona, deo za najmlađe posetioce Festivala (4-10 godina starosti).

Festival nauke ponovo je pokrenut zahvaljujući generalnom sponzoru, kompaniji NIS, koja je uz festival više od 10 godina, podržavajući verno sve naučno-popularne izazove. Festival je podržala i ERSTE banka, tradicionalni sponzor manifestacije.

Detaljne informacije o programu ovogodišnjeg festivala, kao i o prodaji ulaznica, biće uskoro dostupne na zvaničnom sajtu festivalnauke.rs, kao i putem društvenih mreža fejsbuk, instagram i tiktok.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.