Fanovi su ubeđeni: Profesor Snape nije zaista umro. I dalje je živ!

(foto: Warner Bros)

Postoje par momenata u Harry Potter franšizi koje nas uvek rasplaču. Smrt profesora Snapa je definitivno scena koju nikada nećemo preboleti. Ali nakon više od deset godina od kada je izašla poslednja knjiga o Dečaku koji je preživeo, fanovi su došli do teorije koja tvrdi da je Snape i dalje živ.

Prisetimo se te tužne scene: Snape je poginuo tokom borbe za Hogwarts kada je Lord Voldemort naredio Nagini da ga ubije ne bi li konačno posedovao najjači štapić na svetu. Malo pre nego što je podlegao povredama, Snape je konačno priznao Harryju da je oduvek voleo njegovu majku Lilly, kao i da ga je svih sedam godina štitio, iako je delovalo suprotno.

A sada sledi teorija. Malo nakon toga, Harry je upotrebio Kamen vaskrsnuća ali tada su se pojavili samo njegova majka, otac, Sirius Black i profesor Lupin. Pitanje je gde je Snape?

“Snape je bio jako bitan za Harryja. Toliko bitan da je nazvao drugog sina po njemu. On je voleo njegovu majku i upravo je saznao da ga je štitio celog života da bi na kraju i umro za njega. Zato je logično da se i Snape pojavi kada je Harry iskoristio Kamen vaskrsnuća. Definitivno je znao Snapea duže od Lupina. Možda je Snape čak i bitniji od Lupina, ali on se nije pojavio. Možda je to zato što nije mrtav“, istakao je jedan fan.

Međutim, to nije jedini argument nad kojim počiva ova teorija. Nakon velike bitke u Hogwartsu su postavljena sva tela preminulih, ali od Snapea nije bilo ni traga.

“Posle velike bitke, sva tela u bila poređena u Hogwartsu, pa čak i tela smrtožtera i Voldemorta. Harry je video Lupinovo i Fredovo telo, ali ne i Snapovo. Pomislili biste da je Harry rekao svima o Snapovoj žrtvi kako bi i njegovo telo doveli do Hogwortsa“, nastavlja ova teorija.

Ali priča se ne završava tu. Fanovi su ubeđeni i da znaju kako je Snape preživeo Naginin napad.

“Razmislite malo, da li zaista mislite da MAJSTOR NAPITAKA nema protiv-otrov? Da li zaista mislite da nikad nije razmišljao o tome da će se jednog dana i on suočiti sa Voldemortovom zmijom? On je igrao opasnu igru kao špijun, Voldemort je mogao da ga otkrije svakog momenta. Zato je logično da je bio spreman za sličan ishod“, objašnjavaju fanovi.

Pa kada tako objasne, onda cela priča ima smisla. Hmmm, šta vi mislite? Da li je Snape ipak preživeo napad one jezive zmije?

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.