in

WTFWTF LOVE!LOVE! OMGOMG

Ed Sheeran najviše zaradio turnejom, BTS na trećem mestu

Billboard je objavio svoju godišnju listu izvođača koji su zaradili najviše novca od turneja u 2019. godini, a lista nas ni malo nije začudila.

Na prvom mestu našao se , koji je ove godine završio sa turnejom Divide, na kojoj smo i mi bili u avgustu ove godine. Pevač je ukupno zaradio

223,7 miliona dolara, a prodao je 2,587,445 karata. Na drugom mestu našla se , sa zaradom od 216 miliona dolara na prodatih 1,816,917 karata. Treće mesto pripalo je korejskoj pop senzaciji, , koji su zaradili 196 miliona dolara, a njihove koncerte gledalo je više od 1,611,963 ljudi.

BTS je ovim zvanično pretekao legendardne rok grupe, poput Rolling Stonesa, Mettalice i sastava KISS, ali i američkog boj benda Backsteet Boys.

BTS je uspeo da do ove cifre dođe zahvaljujući uspešnoj Love Yourself svetskoj turneji, sa kojom su nastupali u Aziji, Americi i Evrope, kao i nastavku turneje, koji je nosio naziv Love Yourself: Speak Yourself i sa kojom su nastupali isključivo na stadionima.

Uprkos uspešnoj turneji koja se uskoro završava, našla se „tek“ na 7. mestu, sa zaradom od 118 miliona dolara i prodatih malo više od milion karata.

Pretplati se na naš YouTube kanal
Zaprati nas na Instagramu za još vesti