in

LOVE!LOVE! OMGOMG WTFWTF

Ed Sheeran najviše zaradio turnejom, BTS na trećem mestu

Billboard je objavio svoju godišnju listu izvođača koji su zaradili najviše novca od turneja u 2019. godini, a lista nas ni malo nije začudila.

Na prvom mestu našao se Ed Sheeran, koji je ove godine završio sa turnejom Divide, na kojoj smo i mi bili u avgustu ove godine. Pevač je ukupno zaradio

223,7 miliona dolara, a prodao je 2,587,445 karata. Na drugom mestu našla se Pink, sa zaradom od 216 miliona dolara na prodatih 1,816,917 karata. Treće mesto pripalo je korejskoj pop senzaciji, BTS, koji su zaradili 196 miliona dolara, a njihove koncerte gledalo je više od 1,611,963 ljudi.

BTS je ovim zvanično pretekao legendardne rok grupe, poput Rolling Stonesa, Mettalice i sastava KISS, ali i američkog boj benda Backsteet Boys.

BTS je uspeo da do ove cifre dođe zahvaljujući uspešnoj Love Yourself svetskoj turneji, sa kojom su nastupali u Aziji, Americi i Evrope, kao i nastavku turneje, koji je nosio naziv Love Yourself: Speak Yourself i sa kojom su nastupali isključivo na stadionima.

Uprkos uspešnoj turneji koja se uskoro završava, Ariana Grande našla se „tek“ na 7. mestu, sa zaradom od 118 miliona dolara i prodatih malo više od milion karata.