Dulce Maria ekskluzivno za Teen Star: Ožiljci više ne bole

fb
tw
wa
tg

Kako je novi album Dulce Marije, nekadašnje članice planetarno uspešnog sastava RBD, ugledao svetlost dana pre 3 nedelje, iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa njom o trećem samostalnom studijskom projektu, raskidu koji je nadahnuo najveći broj pesama koje su se našle na njemu, kao i zbog čega je njena publika ostala uskraćena za novi materijal još od 2014. godine.

„Trenutno se nalazim u Meksiko Sitiju“, rekla nam je slavna Roberta iz serije Buntovnici, koja je izdvojila nekoliko minuta za razgovor sa Tračarom, usput, kako sama kaže, pakujući kofere za odlazak u Brisel.

N.M.: Promocija novog albuma, nazvanog po tvojim inicijalima DM, je u punom jeku. Zbog čega smo morali da čekamo čak 3 godine kako bismo čuli ono na čemu si radila u međuvremenu?

Dulce: To nije zavisilo samo od mene, nego i od izdavačke kuće. Odlučili smo da pre godinu dana predstavim prvi singl No Sé Llorar, zatim drugi singl Volvamos, a potom i treći Rompecorazones neposredno pre izlaska celog albuma. Naprosto, pravila muzičke industrije se menjaju, pa tako i sama promocija, te su zbog toga fanovi morali da sačekaju neko vreme pre nego što im ceo album bude dostupan.

N.M.: Muzički kritičari su uglavnom imali pozitivne ocene za DM, a prevashodno su pohvalili zrelost ovog projekta u odnosu na prethodna dva albuma.

Dulce: Na to su uticala dva faktora. Pre svega, različiti producenti sa kojima sam sarađivala, te otuda upliv pop i rock elemenata, što ceo album čini ozbiljnijim. Sa druge strane, tekstovi su mnogo upečatljiviji i snažniji od onih koje sam pevala ranije. Osim toga, i sama sam komponovala neke od pesama koje su se našle na albumu.

N.M.: U prvom singlu No Sé Llorar pevaš o muškarcu koji nije bio u stanju da u tebi izazove jača osećanja i samim tim ti slomi srce, dok u poslednjem singlu Rompecorazones govoriš upravo u slomljenom srcu.

Dulce: (smeh) Da, da, u pravu si.

N.M.: Kada ti je poslednji put neko slomio srce?

Dulce: Bilo je to pre tri godine. Bili smo u vezi neko vreme, a nakon raskida sam počela da pišem pesme koje su se našle na ovom albumu. Prvo sam napisala Cicatrices, a potom i mnoge druge koje uglavnom imaju istu poruku, a to je da te ojača ono što te ne ubije. Rompecorazones govori o muškarcu koji voli da igra igrice sa devojkama i koji se ponaša kao da mu je slamanje srca profesija. (smeh)

N.M.: Kada već govorimo o te dve pesme, u No Sé Llorar, na jednom mestu kažeš kako osoba kojoj je pesma posvećena nema to nešto u sebi zbog čega bi ti srce moglo biti slomljeno. Šta je imao taj neko zbog koga si ipak patila, odnosno onaj kome je upućena pesma Rompecorazones?

Dulce: No Sé Llorar ne mora biti uslovno ljubavna pesma. Može biti upućena i muškarcu i ženi. To može biti kolega sa posla, član porodice, prijatelj ili dečko. Uglavnom neko ko te tretira loše ili je čak nasilan prema tebi; neko ko te ne poštuje. Postoji tako mnogo razloga zbog kojih ti neko može slomiti srce.

N.M.: Kao što smo već ranije u razgovoru naznačili, najveći broj pesama na ovom albumu je inspirisan raskidom, pa tako, na primer, u Hoy te entierro govoriš o tome kako si organizovala žurku ne bi li skrenula misli sa onoga ko te je povredio, jer ne zaslužuje da patiš zbog njega. Da li si zaista tako reagovala na poslednji raskid?

Dulce: Da. Proživela sam sve ono o čemu pevam. Bila sam u svim tim situacijama o kojima govorim u pesmama kao što su ta, ili InvencibleCicatrices.

N.M.: Pošto je već središna tema ovog albuma kraj jedne veze, koji je glavni zaključak koji si izvukla iz svega toga? Kako prevazići krah jedne ljubavi koja je očigledno značila mnogo?

Dulce: Koliko god bio povređen u ovom momentu, prevazići ćeš to. Izlečićeš se. Da, nakon svega će uvek ostati ožiljak na tvojoj duši, ali ožiljci, iako su trajni, više ne bole. I, nakon svega, iz toga ćeš izaći jači. Moj savet onima koji trenutno pate upravo leži u tome. To je poruka koju želim da pošaljem mojim fanovima i svima onima koji slušaju ovaj album.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.