Dua Lipa ponovo provocira: Srbija je okupirala Kosovo

Nakon prošlogodišnjeg skandala sa leskovačkim ajvarom za koji je Dua Lipa rekla da je „tradicionalno albansko jelo“, te nakon priča o Velikoj Albaniji, pop zvezda ponovo je pričala o Kosovu i Srbiji, navodeći da su Srbi „fašisti“ koji su okupirali njenu zemlju.

U intervjuu koji je dala za čuveni magazin “Roling Stone”, pop zvezda dotakla se i političkih tema, navodeći da je njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon “srpske okupacije”. Srbe je nazvala i “fašistima”, navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini “tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti”.

“Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao”, rekla je Lipa.

Prilikom najave intervjua, Lipa je na svom Instagram profilu objavila fotografiju dete, napisavši da je ponosna na njega.

“Naš neverovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju, kako bi svet mogao da zna ko smo mi zaista”, rekla je pop zvezda.

Britanska pevačica inače je poznata kao politički aktivista koji se zalaže za nezavisno Kosovo. Ona je u nekoliko navrata u svojim objavama isticala da “Kosovo nije Srbija”, a jednom prilikom otišla je i korak dalje, objavivši fotografiju mape Velike Albanije.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.