Dove Cameron o životu kao kvir žena: Ne izvinjavam se zbog toga ko sam

Dove Cameron rešila je da ovog leta živi autentično, bar tako tvrdi u intervjuu za magazin Gay Times, koji je upravo objavljen.

Mlada pevačica i glumica otvoreno je govorila o seksualnom identitetu, podsetivši na period iz 2020. godine, kada je fanovima otkrila da je kvir.

Njena odluka da to otkrije tada uzrokovana je optužbama da je u spotu „We Belong“ iskoristila LGBTQ+ parove za sopstvenu promociju.

„Uključila sam se uživo na Instagram i rekla: Slušajte, moram nešto da vam obajsnim. Možda to nisam rekla, ali ja sam veoma kvir. To je nešto što želim da predstavim kroz muziku koju pravim, jer sam to ja,“ rekla je ona.

Ipak, nije joj bilo lako da se odluči na ovaj korak – mislila je da nikada neće moći sa drugima da razgovara o tome da je kvir.

„Osećam da se industrija mnogo promenila – sada ima prostora i za drugačije ljude i ne moraju nužno da brinu da će ih odmah napasti. Rešila sam da svima kažem ko sam zbog toga što sam se ponašala kao da sam rekla, a i dalje sam to krila,“ nastavila je.

Dove se identifikovala kao biseksualna i kvir osoba, ali je objasnila da naginje tome da je kvir, iako ne voli etikete. Njene reči nas podsećaju da etikete mogu biti validacija nekima, ali i da nedostatak istih može da bude osnažujući za druge.

„Sve ovo je imalo jedan cilj, da kažem ko sam, a ne sa kime spavam. Odlučila sam da volim sebe, budem ono što jesam svkakog dana i da se ne menjam u zavisnosti od prostorije u kojoj se nalazim. Ne izvinjavam se zbog toga ko sam,“ navela je ona jasno.

Cameron, koja glumi u TV verziji crtanog filma Powerpuff Girlsistakla je da su joj obožavaoci pružali neverovatnu podršku i shvatila je da je na ovaj način pomogla mnogim drugima da pronađu svoj put.

„Imam neverovatan odnos sa fanovima, stvorili smo jedan siguran prostor. Mnogi fanovi su mi se autovali, mnogima je prijalo to što nisam pravila veliku najavu, već sam im samo rekla ko sam,“ završila je.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.