Đaci od 1. septemba u školu idu u drugom terminu

Đake u 150 škola u Srbiji od 1. septembra čeka najveća promena ikada: oni će na časove ići u samo jednoj smeni i to od 12.30 do 16.30 sati.To za Telegraf.rs otkriva ministar prosvete Mladen Šarčević. Kako kaže, koncept celodnevne nastave postepeno će krenuti da se uvodi od sledeće školske godine.

‘’Od 1. septembra u 150 škola iz 17 školskih uprava krenuće jednosmenski rad. Ove škole ispunjavaju određene uslove. To nije samo prostor, već imaju i redizajnirane đačke kuhinje, obezbeđene uslove za sport, osnovane đačke zadruge’’, navodi Šarčević.

Jedan od razloga za novi koncept školovanje je naravno interes učenika, jer će ovako imati vreme za učenje, romaće zadatke, ali i druge vannastavne aktivnosti kao što je sport.

‘’Dodatno imamo u vidu da je radno vreme roditelja u velikom broju od 9 do 17 časova, a nekada i duže. Zašto bi deca došla kući u 12.30 ili 13 časova i posle bila izložena ulici. Roditelj niti zna da li je dete učilo, da li je otišlo u loše društvo, da li se potuklo’’, obrazlaže ministar novi koncept nastave.

Šta vi mislite o ovim reformama?

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.