Dečko vs. BFF: Kako držati dečka blizu, a najbolju drugaricu još bliže

fb
tw
wa
tg

Nema ničeg bolje nego kada konačno pronađeš savršenog dečka. Ali nekada je jako teško naći vremena i za novu vezu i za društvo. Naravno, ti želiš da provodiš sve vreme ovog sveta sa dečkom, ali to ne znači da možeš tek tako da zaboraviš na drugaricu. Nemoj da budeš ona vrsta devojke koja ignoriše svoju ekipu čim pronađe novog momka, a potom trči ko njih kada je ostavi. Zapamti, muškarci dolaze i odlaze, ali društvo je tu za ceo život. A sada ćeš naučiti i kako da ih balansiraš.

Nađi život

To ne znači da treba da pronađeš novi život, već da uživaš u onom što imaš. Što znači, da ni pod kojim slučajem ne baciš sve na stranu samo zato što si našla dečka. Ako imaš tradiciju da svake nedelje gledaš Pretty Little Liars sa sestrom ili da vikendom ideš na bazen sa drugaricom, nastavi sa tim. “Ti aspekti tvog života su deo tebe, baš zbog toga je tvoj dečko zainteresovan za TEBE, a ne nekog drugog“, kaže psiholog Elizabeth Neal. Razmisli malo o tome – ti i tvoj dečko niste zainteresovan u iste stvari i nemate iste hobije. Nemoj da prestaneš da sviraš gitaru, samo zato što on nije toliko zainteresovan za muziku. Zbog tebe, možda jednog dana i on zavoli stvari kojima si ti opsednuta. Pravi dečko će te ohrabriti da nastaviš da radiš stvari koje voliš i da uživaš u društvenom životu bez njega. A ako tvom dečku smeta to što provodiš vreme sa drugaricama, onda on nije za tebe.

Ulaži druženja sa devojkama

Budimo realni, koliko god se trudila, onog trenutka kada nađeš dečka više nećeš moći da se viđaš sa drugaricama kao nekada, ma koliko god to želela. Zato je bitno da svaki put kada se sastaneš sa društvom iskoristiš to vreme što bolje. Ako treba, unaprad odaberite dan u nedelji koji će biti samo vaš. I nikada nemoj da ispaljuješ drugarice u poslednjem trenutku zbog dečka. Na kraju krajeva, sigurno ne bi bila srećna kada bi tvoja drugarica to uradila tebi. “Čak i kada je tvoja drugarica razumna i podržava tvoju vezu, nemoj da je podcenjuješ. Samo se zapitaj kako bi se ti osećala da je situacija okrenuta. Tada ćeš shvatiti koliko ti je ona bitna“, kaže Elizabeth. Ako već neko vreme nisi videla društvo, pozovi ih sada i reci im da dođu večeras kod tebe. Spremi nešto za jelo, kupi grickalice i sok i uživajte uz film koji će se svima dopasti. Nakon veoma zanimljive večeri pune smeha, shvatićeš da više ne želiš tako dugo da ostaneš bez njih.

Offline pijateljstva

Kada konačno odlučiš da je vreme da se nađeš sa drugaricama, isključi svoj telefon ili se barem potrudi da se celo vreme ne dopisuješ sa dragim. Ako se non-stop dopisuješ, snapčetuješ i razgovaraš sa dečkom dok si sa drugaricom, ona će se osećati usamljenije nego dok se niste videle. Svi mi opsesivno gledamo telefon kada očekujemo poruku od nekog bitnog, ali za sve postoji vreme i mesto.  “Daj sebi određeni vremenski interval kada možeš da pogledaš u telefon da bi proveila poruke i drži se njega. Bez obzira na to koliko je teško. Tvoj dečko se sigurno neće naljutiti ako mu ne odgovoriš na poruku iste sekunde, a tvojoj drugarici će to puno značiti“, ističe Elizabeth.

Druženje u troje

On želi da bleji sa tobom, baš kada i ona to želi. Ahhh! Kada treba da napraviš odluku između njih dvoje, najbolje rešenje jeste na isplaniraš nešto što možete raditi svo troje. Da li i tvoja drugarica ima dečka? Idite na double date. Ako nema dečka, pitaj svog da li ima nekog slatkog druga, pa izađite svo četvoro. A ako misliš da to nije dobra ideja, dobar film nikada nikoga nije izneverio. Na vama je samo da izaberete da li želite da odete u bioskop ili je kućna varijanta ipak bolja.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.