Da li je Lorde poreklom iz Srbije? Navodna rodbina je moli da se javi da podele imetak

Pevačica Lorde, poznata kantautorka s Novog Zelanda koja se proslavila hitom „Royals“, prema brojnim navodima ima srpsko poreklo, a rodbina iz Srbije sada putem medija pokušava da dođe do nje i to navodno zbog podele imovine.

Njen pradeda bio je Branko Jelić, pilot koji je poginuo 6. aprila 1941. braneći Kraljevinu Jugoslaviju od bombardovanja. Trenutno je u toku podela imovine pokojnog junaka u njegovom rodnom mestu Majdan pod Rudnikom, a rodbina ne može da stupi u kontakt s porodicom pevačice Lordi, koja živi na Novom Zelandu, pa su odlučili da im se obrate preko medija.

„Imanje se još vodi na našeg čukundedu Đorđa Jelića, koji je umro pred Drugi svetski rat. Bio je preduzimač, vinar. Njegov sin Branko i sva posada aviona 102. eskadrile 6. lovačkog puka Kraljevine Jugoslavije poginuli su 6. aprila 1941. braneći nebo Kraljevine Jugoslavije od Hitlera. Nemci su ga oborili kod Preševa. Familija dugo nije znala da je Branko mrtav. Cilj naše molbe je da dospemo do njegovih potomaka na Novom Zelandu! Ne tražimo ništa od njih, samo da preuzmu svoj deo imanja u Majdanu, da se okonča ova neobična rašomonijada“, rekla je Gordana Atanasković Acović, rođaka pokojnog heroja, a prenosi „Gminfo.rs.“

Kako navodi pomenuti sajt, ona je u ime milanovačkog ogranka te porodice izabrana da obraćanjem javnosti potraži rodbinu na Novom Zelandu, odnosno, roditelje pevačice.

„Branko je rođen 15. jula 1912. u Majdanu, mati mu se zvala Krstina. Bio je oženjen Radmilom, Srpkinjom iz Vukovara, koja je u vreme njegove pogibije bila trudna. Kasnije, ona se vraća u Dalmaciju, odakle se sa svojom braćom iselila na Novi Zeland. Rađa se Brankov i njen sin Đorđe. Đorđu pripada Brankov deo imanja, što niko ne spori, naprotiv! Možda je Đorđe živ. Ćerka mu se zove Sonja, ona je pesnikinja, nadamo se da je živa i zdrava. Tamo se udala za Irca, koji se prema prepisci zove Vik O’Konor, ona se zvanično zove Sonja Jelić O’Konor. Njihova ćerka je Ela Marija Lani Jelić O’Konor, ima umetnički pseudonim Lorde, jer je pevačica i tekstopisac, dobitnica više nagrada. Koliko znamo, žive u Devenportu, Okland, i to je sve od podataka kojima do sada raspolažemo“, rekla je ona.

Inače, pevačica Lorde nikada u javnosti nije pričala da ima veze sa Srbijom, već sa Hrvatskom, te da su njeni preci došli iz Dalmacije, kao i da ima hrvatsko državljanstvo.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.