in

CryCry

Da li je Kylie Jenner lagala da je njena nova kozmetička linija veganska?

Nakon što je apsolutno osvojila svet makeupa, Kylie Jenner je spremna da osvoji i svet nege lica, ali ogromne kritike to otežavaju.

Od kada je izbacila (a odmah potom i rasprodala) novu kolekciju Kylie Skin, javnost ne prestaje da kritikuje nove proizvode. Prvo su u njima uočeni štetni sastojci (o čemu možete čitati OVDE), a nakon što su dobili priliku da ih isprobaju, mnogi su se složili da kolekcija jednostavno ne vredi te pare.

Kylie i njeni proizvodi su se našli na još jednom udaru, nakon što su se društvenim mrežama proširile tvrdnje da nisu veganski.

Naime, Kylie svoje proizvode reklamira kao bezbedne i veganske, zbog čega na njima i na sajtu piše da su svi proizvodi iz kolekcije, bezbedni, veganski, bez glutena, parabena i sulfata i da su pogodni za sve tipove kože. Ali nakon kratkog istraživanja, korisnici su došli do zaključka da je Kylie lagala, jer proizvodi sadrže par sastojka životinjskog porekla.

Kritični sastojci su squalene, ulje koje se obično dobija od ajkula iz Južnog Pacifika, 3-Hydroxyacetophenone iz njenog tonera, koji se dobija od dabrova, i glycerine koji se dobija od životinjske masti.

Međutim, čini se da su mnogi prebrzo skočili da sude makeup mogulu, jer su eksperti brzo demantovali ove tvrdnje.

Naime, iako se squalene obično izvači iz ajkula, postoje i podjednako efektivne alternative koje se dobijaju iz biljaka kao što su masline ili šećerna trska. Iako se 3-Hydroxyacetophenone zaista dobija od dabrova, ispostavilo se Kylin toner ne sadrži ovaj sastojak već samo Hydroxyacetophenone, koji se dobija od močvarne jagode. Do greške u čitanju je došlo i sa trećim sastojkom, jer Kylini proizvodi ne sadrže glycerine već glycerin, koji je na bazi biljaka.

Što znači da su Kylie Skin proizvodi i te kako pogodni za vegane.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara