in , ,

LOVE!LOVE! SlatkoSlatko OMGOMG WINWIN

BTS vas poziva da pomognete drugu koji trpi vršnjačko nasilje

#ENDviolence kampanja koju je pokrenuo sa Unicefom i dalje širi poruku i pomaže đacima koji su žrtve nasilja u školi. Tim povodm Bangtan momci su objavili emotivan video, kojim vas pozivaju da pomognete drugarima koji trpe vršnjačko nasilje.

U Srbiji statistika pokazuje da je svaki drugi učenik bar jednom doživeo vršnjačko nasilje. U 85 odsto slučajeva detetu žrtvi niko ne pomogne. Prepušteni sebi, neki se okreću oružju.

Sve učestaliji oblik nasilja je digitalno nasilje, gde žrtva trpi psihičko maltretiranje i ponižavanje putem društvenih mreža. Svaki deseti od tri hiljada anketiranih učenika osnovnih i srednjih je potvrdio da je bio izložen nekoj vrsti digitalnog nasilja, a 12 odsto je navelo da su na internetu deljenje njihove nepodobne fotografije.

Stručnjaci tvrde da se protiv vršnjačkog nasilja najbolje bori neprestanom pričom o njemu, ukazivanjem i osvešćenjem ovog problema. Bitno je na vreme uočiti probleme, edukovati roditelje, kao i kadar koji direkno radi sa nasilnicima i žrtvama nasilja.

Članovi k-pop grupe su ovim povodom izjavili:

Naša Love Myself misija podrazumeva podsticanje svake mlade osobe da pronađe ljubav iznutra i da tu ljubav širi na druge. Želimo da svi učestvuju u okončanju nasilja deljenjem ljubavi i dobrote.

Video pogledajte u nastavku:

Pretplati se na naš YouTube kanal
Zaprati nas na Instagramu za još vesti