BTS vas poziva da pomognete drugu koji trpi vršnjačko nasilje

#ENDviolence kampanja koju je BTS pokrenuo sa Unicefom i dalje širi poruku i pomaže đacima koji su žrtve nasilja u školi. Tim povodm Bangtan momci su objavili emotivan video, kojim vas pozivaju da pomognete drugarima koji trpe vršnjačko nasilje.

U Srbiji statistika pokazuje da je svaki drugi učenik bar jednom doživeo vršnjačko nasilje. U 85 odsto slučajeva detetu žrtvi niko ne pomogne. Prepušteni sebi, neki se okreću oružju.

Sve učestaliji oblik nasilja je digitalno nasilje, gde žrtva trpi psihičko maltretiranje i ponižavanje putem društvenih mreža. Svaki deseti od tri hiljada anketiranih učenika osnovnih i srednjih je potvrdio da je bio izložen nekoj vrsti digitalnog nasilja, a 12 odsto je navelo da su na internetu deljenje njihove nepodobne fotografije.

Stručnjaci tvrde da se protiv vršnjačkog nasilja najbolje bori neprestanom pričom o njemu, ukazivanjem i osvešćenjem ovog problema. Bitno je na vreme uočiti probleme, edukovati roditelje, kao i kadar koji direkno radi sa nasilnicima i žrtvama nasilja.

Članovi k-pop grupe su ovim povodom izjavili:

Naša Love Myself misija podrazumeva podsticanje svake mlade osobe da pronađe ljubav iznutra i da tu ljubav širi na druge. Želimo da svi učestvuju u okončanju nasilja deljenjem ljubavi i dobrote.

Video pogledajte u nastavku:

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.